четвер, 16 червня 2022 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц, Макрон і Драґі прибули в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі приїхали в Україну 16 червня.

Лідери трьох країн зустрінуться в Києві з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє італійська агенція Rai News.

Автор: rainews.it
  Прем'єр Італії, президент Франції й канцлер Німеччини вже прибули в Україну
Прем'єр Італії, президент Франції й канцлер Німеччини вже прибули в Україну

Раніше їхню поїздку неодноразово анонсували, але офіційного підтвердження не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готовий на все": Макрон наробив гучних заяв щодо війни в Україні

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко з посиланням на італійське телебачення також сьогодні повідомив, що прем'єр Італії, президент Франції і канцлер Німеччини вже прибули в Україну. Пізніше він офіційно підтвердив цю інформацію.

Автор: rainews.it
  Лідери трьох країн зустрінуться у Києві з президентом України Володимиром Зеленським
Лідери трьох країн зустрінуться у Києві з президентом України Володимиром Зеленським
Пізніше інформацію підтвердив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін. Та опублікував фото лідерів Франції, Італії та Німеччини у Telegram. Зазначається, що в Україну вони прибули спецпотягом УЗ.

Візит відбувається напередодні рішення Європейської комісії щодо надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу. Він має показати солідарність Заходу з Україною.

ЗМІ повідомляли, що Макрон планує відвідати Україну 15 червня після візиту в Молдову. Німецьке видання Bild am Sonntag писало, що канцлер Німеччини разом з президентом Франції і прем'єром Італії планують відвідати Україну. Натомість речниця французького уряду Олівія Ґреґуар 14 червня повідомила, що можливий візит Макрона до Києва є одним з "кількох варіантів", які нині розглядають, але рішення ще не ухвалили.

17 червня Єврокомісія може підтримати рекомендацію надати Україні статус кандидата. Брюссель, ймовірно, скаже, що Україна має набути статусу кандидата в члени ЄС за умови, що проведе низку реформ на зміцнення верховенства права й боротьбу з корупцією, вважають експерти.

Зараз ви читаєте новину «Шольц, Макрон і Драґі прибули в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути