понеділок, 20 серпня 2012 22:20

Скорочення передвиборної кампанії загрожує збільшенням брудних технологій - експерт

Скорочення передвиборної кампанії загрожує збільшенням брудних технологій - експерт
Головна боротьба буде саме на мажоритарці, вважає експерт. Фото: narodna.pravda.com.ua

Вибори на мажоритарних округах будуть важливішими за вибори по партійним спискам.

Таку думку висловив експерт, політолог Валерій Гончарук.

"Доля виборів буде вирішуватися не на рівні партійних списків, а на рівні мажоритарних округів. У пропорційній системі різниця між політичними партіями і тою кількістю мандатів, які вони отримують, є незначною. Тому основна увага буде прикута на мажоритарні округи, тому що там в реальності буде вирішуватися доля цих виборів. Той хто отримає перемогу на мажоритарні, той і буде головувати у парламенті", - переконаний він.

Однією з особливостей цьогорічної передвиборної кампанії, за словами Гончарука,  скорочення строків проведення кампанії з чотирьох місяців до трьох.

"Звуження строків несе свої наслідки. А саме – таким чином звужуються строки комунікації з виборцями, при чому, що перший місяць кампанії – це серпень і тут кампанія не матиме свого очевидного ефекту. А активна стадія – вересень і жовтень. В наслідок цього існує необхідність використовувати різні виборчі технології, тому що не має можливості отримати напряму результати, немає можливості проводити довготривалі проекти", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Капранов: "Ми йдемо у бій весело з піснею"

Він переконаний, зо звуження строків кампанії призведе до збільшення використання чорних технологій.

"Стиснення строків може призвести до того, що будуть запускатися брудні технології. Бо щоб запускати великі поректи, потрібен певний час, щоб вони проходили певну свою розкрутку, звикання у виборців, впізнавання. А для брудних технологій багато часу не потрібно. Умовно кажучи, достатньо одного дня, щоб виплюхнути якусь сенсаційну інформацію, і вона вже буде розповсюджена і матиме свій ефект", - пояснив Гончарук.

Зараз ви читаєте новину «Скорочення передвиборної кампанії загрожує збільшенням брудних технологій - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути