субота, 19 липня 2014 08:30

"Збереження обличчя Путіна не має жодного значення на тлі смерті 298 людей"- Гавриш

"Збереження обличчя Путіна не має жодного значення на тлі смерті 298 людей"- Гавриш
Фото: like.sumy.ua

 Росія сьогодні пробує піти далі, ніж пішла Аль-Каїда.

Про це Gazeta.ua сказав український політик Степан Гавриш, коментуючи трагедію зі збитим терористами малайзійським авіаланером.

Нагадаємо, що "Боїнг" з 298 людьми на борту був збитий терористами у небі над Донбасом. У лайнер поцілили із зенітно-ракетної установки російського виробництва. СБУ оприлюднила аудіозапис розмови терористів з російським куратором, в якому бойовики повідомляють про збитий ними літак.

"Росія замість того, щоб взяти паузу і ретельно вивчити ситуацію, почала звинувачувати українську сторону. Говорити про те, що їхньої вини в цьому немає. Це свідчить про те, що Росія прораховувала можливі ризики використання ПЗРК такого класу. В умовах величезних стресів війни, непрофесійності операторів, які обслуговують подібні комплекси, а також безкінечних заяв лідерів ДНР та ЛНР, що воно закрили небо для українських військових апаратів було очевидно, що рано чи пізно подібна трагедія мала статися", - сказав Гавриш.

На думку Гаврише, якщо причетність Росії до трагедії з авіаланером буде доведено, то Росію можуть оголосити державою-терористом.

"Бо вона не тільки збила літак, а системно, протягом тривалого періоду, підтримує тероризм на території сусідньої держави. Це є дуже небезпечним явищем. Оскільки Росія володіє ядерною зброєю І це ставить під загрозу увесь світ", - пояснив політик.

На думку Гавриша, Захід повинен якомога швидше ввести максимально серйозні санкції, які не дозволять Росії фінансувати війну, унеможливлять її економічний розвиток до того часу поки вона не заявить про відмову від війни з Україною, і анексії Криму.

"Збереження обличчя президента Росії не має жодного значення на тлі смерті 298 людей з "Боїнга", - зазначив політик.

"Захід сьогодні має перейти рубікон. Особливо це стосується Берліна та Парижа. Парижа більше, бо він має намір продати Росії надсучасну і досконалу зброю. Це буде викликом для світу, якщо Франція буде продовжувати говорити про те, що вона виконає цей проект. Росія поставила себе за рамки міжнародного права. І сьогодні будь-які домовленості з російським керівництвом не можуть бути досягнуті лише шляхом звичайних дипломатичних зусиль", - переконаний Гавриш.

Зараз ви читаєте новину «"Збереження обличчя Путіна не має жодного значення на тлі смерті 298 людей"- Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути