вівторок, 01 листопада 2011 15:20

"Сьогоднішній штурм парламенту - це стихійна реакція на дії влади"

"Сьогоднішній штурм парламенту - це стихійна реакція на дії влади"

Сьогоднішня спроба чорнобильців захопити Верховну Раду є лише попередженням усім представникам влади. Якщо так триватиме далі, люди врешті-решт увірвуться до парламенту.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Михайло Волинець.

За його словами, у разі захоплення пікетувальниками будівлі ВР ця подія насамперед позитивно вплине на чорнобильців та афганців, "в яких держава зараз хоче забрати останнє - пільги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці штурмують Раду : "Су...а, виходь до народу!"

"Сьогоднішній штурм - це оцінка діям виконавчої, законодавчої та президентської влади. Коли люди ламають паркан - це їхня пряма реакція на її діяльність. Тим більше це відбувається щоразу стихійно. Але поки що це - лише попередження. Колись люди врешті-решт таки прорвуться до парламенту", - зауважив Волинець.

Бютівець також розповів, що чинна влада маніпулює громадськими рухами, визначаючи зручних лідерів від кожної соціальної групи. За словами опозиціонера, з цими активістами ведуться підпільні переговори - "їх тримають на фінансовій голці чи наливають у склянку, таким чином вже деякі громадські лідери спились".

"Але суспільство висуває нових лідерів з регіонів - з Чернігівської, Вінницької, Кіровоградської областей, Донбасу. Їм заважають і не дають виїхати на протест до столиці. Але, не дивлячись на ці перешкоди, та невелика частина активістів, яка приїхала сьогодні, показала, що тут страх вже на останньому місці, а на першому - бажання нагодувати своїх дітей і забезпечити собі елементарне достойне життя", - наголосив Волинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці вимагають віддати їм на поталу "регіонала" Єфремова

Крім того, часті штурми будівлі ВР, на переконання парламентарія, негативно впливають на імідж парламенту та депутатів, "які довели людей до такого стану".

"Для спікера парламенту Литвина також має бути неприємно те, що під стінами ВР відбуваються подібні речі. Він, сидячи за кермом парламенту, щоразу виносить на розгляд ганебні законопроекти під різними назвами та номерами, а потім на когось іншого киває. Усе це дуже неприємно", - резюмував бютівець, додавши, що кожний нардеп особисто винен у тому, що відбулось сьогодні під стінами ВР.

Зараз ви читаєте новину «"Сьогоднішній штурм парламенту - це стихійна реакція на дії влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути