вівторок, 17 лютого 2009 09:38

Сьогодні Рада звільнить Пинзеника з-під Тимошенко

Сьогодні Рада звільнить Пинзеника з-під Тимошенко

Верховна Рада на пленарному засіданні у вівторок, 17 лютого, розгляне питання про звільнення Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів.

Про це сказано в порядку денному парламенту.

Рада також розгляне проект постанови про визнання такою, що втратила силу, постанови "Про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради", призначення позачергових місцевих виборів, законопроект про внесення змін до закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів" (про особливості порядку проведення виборів міських голів).

При цьому парламент має намір розглянути 11 законопроектів про внесення змін до закону "Про податок із власників транспортних засобів й інших самохідних машин і механізмів".

Крім цього, Рада вирішила розглянути законопроекти про територіальну організацію виборів і референдумів, про внесення змін до закону "Про перелік об"єктів права державної власності, які не підлягають приватизації", про внесення змін до закону "Про поновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (про черговість задоволення вимог при заборгованості із зарплати).

Рада також має намір розглянути проекти постанов про проведення парламентських слухань на теми: "Сучасний стан і перспективи розвитку сільського господарства й харчової промисловості України", "Закордонне українство: сучасний стан і перспективи співробітництва", "Стратегія інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки в умовах глобалізаційних викликів", "Шляхи реформування охорони здоров"я й медичне страхування в Україні", "Сучасний стан й актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

При цьому парламент розгляне порядок дня 4 сесії Ради.

Парламент має намір розглянути президентський законопроект про внесення змін до закону "Про внесення змін до Карного і Кримінально-процесуального кодексів про використання дитини для жебрацтва".

Крім цього, парламент розгляне в 2 читанні урядові законопроекти про державну програму приватизації на 2008-2012 роки, про внесення змін до деяких законів з питань приватизації, про посилення відповідальності за несвоєчасну виплату або безпідставну невиплату зарплати, стипендії, пенсії й про затвердження програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки.

12 лютого Пинзеник подав у відставку, мотивувавши це тим, що його професійна позиція стала заручником політики.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко пояснює заяву Пинзеника про відставку тим, що він не зміг упоратися з викликами світової фінансової кризи.

Серед можливих наступників Пинзеника - радник Тимошенко Віталій Гайдук, віце-спікер Олександр Туричнов, Сергій Тігіпко.

За матеріалом: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Рада звільнить Пинзеника з-під Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути