Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2009 10:06

Сьогодні Рада спробує проголосувати за антикризові закони

Сьогодні Рада спробує проголосувати за антикризові закони
Сьогодні парламент спробує повернутися до голосування кількох антикризових законопроектів. Є два документи, які стосуються пенсійного забезпечення, але їх потрібно ще включити до порядку денного.

Водночас ті законопроекти, які депутати не захотіли розглядати у вівторок, на голосування не ставитимуть. За два дні прихильників у цих документів не побільшало. У коаліції, як і раніше, бракує голосів.

Верховна Рада 14 квітня на засіданні не внесла до порядку денного три антикризових законопроекти, необхідні для отримання Україною чергового транша кредиту Міжнародного валютного фонду.

Після цього Кабінет міністрів провів позачергове засідання, після якого прем`єр-міністр Тимошенко заявила, що Кабмін знайшов "правові можливості постановами уряду врегулювати всі питання, які стосуються збалансування бюджетів Пенсійного фонду і НАК "Нафтогаз України".

Прем`єр повідомила, що уряд одностайно прийняв всі необхідні постанови. Зокрема, про скорочення частини витрат державного бюджету несоціального напряму, про підвищення тарифів на газ і електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду і фінансового плану компанії "Нафтогаз України", про легалізацію коштів, які отримують бюджетні установи за надання платних послуг тощо.

Такі дії Кабміну депутатів обурили. Адже такі рішення можна ухвалювати лише законами. Спікер Володимир Литвин не відкидає, що рішення уряду оскаржать у суді. Але оскаржувати поки немає чого – постанови ще не оприлюднені.

За матеріалами: ICTV, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Рада спробує проголосувати за антикризові закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути