середа, 06 листопада 2013 18:16

Сьогодні Рада боролась за пенсію: "Батьківщина" своїх не здала, а Ляшко повчав Кличка
11

Фото: Фото: Сергій Старостенко

- У нас немає підстав виключення будь-кого з фракції, - каже журналістам в середу вранці у Верховній Раді керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк. - У нас немає жодних скандалів. Якщо є питання по тих чи інших голосуваннях, то ми їх вирішуємо демократичним способом.

Напередодні на своїй сторінці в соцмережі нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко звинуватив у синхронному голосуванні із владою сімох своїх колег. Це Арсен Аваков, Валерій Головко, Людмила Денісова, Денис Дзензерський, Геннадій Зубко, Микола Княжицький та Ірина Лунченко. Вони підтримали законопроект щодо змін у діяльності Аграрного фонду. Однак він не набрав необхідних 226 голосів.

Яценюк заходить до сесійної зали. Тут нардепи розглядають законопроект позафракційного Володимира Литвина. Той пропонує ввести поетапну адаптацію до збільшення страхового стажу пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" готує Тягнибоку сюрприз

- Пенсійний фонд, Кабінет Міністрів стверджують, що для цього потрібно від 400 до 600 мільйонів коштів, - пояснює Литвин. - Якщо це навіть так, то це не проблема для такої країни. Тим більше, що приймаємо закони щодня, ви це знаєте, і списується під лобістські інтереси державні кошти в значно більших обсягах.
Дехто з присутніх аплодують. За трибуну стає позафракційний Олег Ляшко.

- Я випадково став свідком ганебної історії — голова фракції Партії регіонів Єфремов консультується із членом УДАРу Пинзеником щодо цього законопроекту, - розказує. -  Єфремов питає: "Що ви скажете, яка позиція?", Пинзеник сказав, що голосувати не потрібно. Олександр Сергійович, не до того пішли. Ідіть до Ляшка, я вам скажу, як голосувати.

Депутати сміються. Єфремов закладає руки в замок перед собою, червоніє, посміхається.

- Треба скасовувати пенсійну реформу, - підвищує голос Ляшко і повертається до лідера УДАРу Віталія Кличка, який сидить на своєму місці. - Віталій, якщо хочеш стати президентом, здихайся таких, як Пинзеник. За ваучерну приватизацію таких треба за ноги на Майдані підвісити, бо обікрали народ. А він вас консультує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція кличе людей під Верховну Раду "допомогти регіоналам" з Тимошенко

Парламентарі тиснуть на кнопки. На табло — 221. Наступним голосуванням направляють документ на повторне перше читання.

До трибуни йде "ударівець" Павло Розенко. Представляє свій законопроект щодо скасування деяких норм пенсійної реформи. Пояснює, що треба запровадити єдиний принцип нарахування пенсії членам уряду, президенту,  народним депутатам і звичайним громадянам. Депутати голосують. "За" — 210.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Рада боролась за пенсію: "Батьківщина" своїх не здала, а Ляшко повчав Кличка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути