середа, 17 липня 2013 12:41

Угоди із Росією не вартують паперу — експерт

Угоди із Росією не вартують паперу — експерт
Володимир Цибулько Фото: micto.cz

Рішення про закриття справи проти колишнього керівника "Нафтогазу" Олега Дубини є очікуваним. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Ситуація з Дубиною була зрозумілою ще тоді, коли він на засіданні РНБО, яке відбулося через тиждень після підписання газової угоди, інформував про перебіг переговорів. Туди пробували запросити Юлію Тимошенко, але вона не з'явилася. Згодом Дубина теж завжди заявляв, що його дезінформували при підписанні угоди. Його позиція у всьому сценарію виглядала більш аргументованою і захищеною з моменту виникнення розслідувань", - наголосив він.

За словами експерта, з початку виникнення ситуації із газовим контрактом Дубина співпрацював із Банковою. "З його боку не було самостійної гри. Якщо в Кабміні Тимошенко міністри ще могли прижитися в силу політичного компромісу, то Дубина ніколи не був політичною фігурою", - зауважив Цибулько.

Політолог зазначив, що автором сценарію та ідеологом газової угоди була Тимошенко, тому  розділити провину або перекласти її частину на когось іншого не вдасться. "Крім того, це ще є предметом політичного торгу із Росією. Угоди із Росією, як казав Бісмарк, не вартують паперу, на якому вони підписуються. Але газова вбиває українську економіку і може призвести до тяжких наслідків. Росія не хоче поступатися і продовжує давити. Демонструє своє регіональне лідерство. За таку поведінку наступним поколінням росіян доведеться розраховуватися. Росія відчуває весь цей сценарій, просто не подає вигляду. Ця справа напряму стосується ідеологів підписання угоди з боку Росії. Рано чи пізно за це доведеться шукати якісь форми компенсації", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Угоди із Росією не вартують паперу — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути