Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 08:23

Угода про асоціацію: Україна відстала від графіку

Угода про асоціацію: Україна відстала від графіку
Х'юг Мінгареллі. Фото: ukrinform.ua

Україна в окремих галузях відстає від графіку імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

На цьому наголосив голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінґареллі, передає УНІАН.

"Коли ми говоримо про митницю, податкову політику, транспорт і зайнятість - ці сфери відстають від графіка. Разом із тим, в інших секторах, наприклад, навколишнє середовище, санітарні та фітосанітарні стандарти, а також захист прав споживача - все рухається добре", - наголосив він.

Відтак Євросоюз запропонував уряду і Верховній Раді затвердити щорічний план ухвалення пріоритетних законів для імплементації Угоди і звіряти його кожного пленарного тижня.

"Ми запропонували дві речі. У першу чергу Кабінет міністрів і Верховна Рада повинні затвердити щорічний план ухвалення пріоритетних законів у рамках імплементації Угоди про асоціацію. Друге: ми запропонували, аби наприкінці кожного пленарного тижня, з одного боку - спікер Верховної Ради і представники різних політичних партій, з іншого боку - представник Кабміну, це повинен бути віце-прем'єр з питань євроінтеграції, відзначали пріоритетні завдання, які потрібно виконати наступного пленарного тижня", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина не підтримає Україну в євроантлантичних зусиллях

Угода про асоціацію України з ЄС набрала чинності 1 вересня 2017 року. Вона передбачає політичну й економічну інтеграцію. 25 жовтня Кабмін схвалив план заходів щодо виконання Угоди.

Зараз ви читаєте новину «Угода про асоціацію: Україна відстала від графіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути