Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 14:15

Соціологи розповіли, хто має шанси стати президентом України після наступних виборів

Соціологи розповіли, хто має шанси стати президентом України після наступних виборів
Якби вибори президента України проходили в середині березня, то першою в рейтингу опинилася б Юлія Тимошенко

Згідно з даними соціологічного опитування, проведеного експертами компанії Z&B Global, українці визначили основних кандидатів на пост глави держави.

Про це повідомляє сайт 112.ua.

Якби вибори президента України проходили в середині березня, першою в рейтингу опинилася б Юлія Тимошенко, якій віддали перевагу 12,7% респондентів. На другому місці - чинний (V) президент Петро Порошенко (11,3%), а на третьому - Вадим Рабинович (8,5%). Четверте і п'яте місця розділили б Олег Ляшко (7,9%) і Юрій Бойко (7,2%).

Далі в списку йдуть Анатолій Гриценко (6,7%) і Андрій Садовий (5,2%). При цьому наголошується, що 14,1% опитаних вибрали варіант "інший кандидат", а 12,3% не змогли відповісти. Ще 13,9% опитаних відповіли, що не стали б брати участь у виборах.

Якщо говорити про рейтинг підтримки політичних партій, результати свідчать про значні електоральні втрати політсил.

Більшість виборців віддали б свої голоси за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (11,5% респондентів). На другому місці знову виявився "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (10%). Партія "За життя" (8,5%) і "Опозиційний блок" (8,1%) посіли третє і четверте місця відповідно.

Наступними в рейтингу виявилися Партія "Об'єднання "Самопоміч" (7,0%), Радикальна партія Олега Ляшка (6,3%) і партія "Громадянська позиція" (5,4%).

Подолати п'ятивідсотковий бар'єр на виборах до парламенту зможуть Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (3,7%) і Національний рух "Державницька ініціатива Яроша" (3,0%). 13,2% респондентів не змогли дати відповідь, а 19,2% відповіли, що не стали б брати участь у виборах.

Дослідження проводила компанія Z&B Global з 3 по 12 квітня 2017 року по всій території України (за винятком АР Крим та окремих районів Луганської та Донецької областей). Усього опитані 2076 осіб. Очікувана середня помилка вибірки становить ± 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи розповіли, хто має шанси стати президентом України після наступних виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути