вівторок, 24 березня 2009 10:42

Соціаліста - вигнанця повернули в СПУ

Соціаліста - вигнанця повернули в СПУ

Екс-міністра освіти Станіслава Ніколаєнка через дві доби після виключення знову прийняли в Соцпартію, пише видання Коммерсантъ-Украина.

"Мені подзвонили з Кіровограда і сказали, що в моєму рідному селі Богданівка засідала первинна організація, яка прийняла мене в партію і зарахувала мені партійний стаж з 1991 року", - розповів учора увечері Ніколаєнко.

"Потім мені подзвонили з смт Нижні Серогози Херсонської області і сказали, що вони не визнали рішення політради і теж прийняли мене в партію зі збереженням стажу", - заявив газеті екс-міністр. За його словами, це були власні ініціативи первинних організацій: "Я про це не просив".

"Ну... Нехай приймають - це рішення в межах статуту, але воно ні до чого не приведе", - спокійно заявив глава СПУ Олександр Мороз, почувши новину з Нижніх Серогоз.

У свою чергу, пан Баранівський заявив, що не визнає рішення політради, тому не бачить необхідності в тому, щоб первинні організації приймали рішення про його повторне зарахування у партію.

За інформацією Коммерсанта, Ніколаєнко і Баранівський ведуть активну підготовку до всеукраїнської конференції СПУ, яка відбудеться 4 квітня і на якій буде оголошено про скликання з"їзду СПУ.

При цьому обидва політики призналися, що усвідомлюють те, що такий крок може призвести до розколу Соцпартії і створення нової партії, в основу якої буде покладена ідеологія СПУ.

21 березня відбулося засідання політради СПУ, на якій з партії були виключені Станіслав Ніколаєнко і колишній міністр аграрної політики Олександр Баранівський.

Обидва були позбавлені членства з формулюванням "за порушення партійної дисципліни". Проте головною причиною виключення було те, що Ніколаєнко і Баранівський закликали СПУ "очиститися" і, зокрема, змінити лідера партії.

За матеріалом: Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «Соціаліста - вигнанця повернули в СПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути