четвер, 20 лютого 2020 10:43

"Співчуваю евакуйованим" – Зеленський присоромив українців і закликав бути людянішими

"Співчуваю евакуйованим" – Зеленський присоромив українців і закликав бути людянішими
У ситуації з евакуацією українці показують не найкращий бік характеру, каже президент

Заходи безпеки з евакуацією українців з Уханя - безпрецедентні. Водночас населення має бути людянішим, а не блокувати приїзд співгромадян.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у четвер.

"Літак із нашими громадянами та громадянами інших країн, яких ми евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Було складно з погодою – довелося спершу посадити його в "Борисполі". Він дозаправиться та полетить у місце призначення – до аеропорту в Харкові.

Заходи безпеки – безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить. Кількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки в них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів.

Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. Його буде повністю ізольовано та переведено на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найохоронюваніший об'єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай оприлюднив дослідження коронавірусу: що з'ясували

"Тобто бактеріологічної небезпеки немає. Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми українці. Кожен із нас. Включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії.

Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у жителів цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров'я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох із нас вони майже як діти", - звернувся президент.

20 лютого зранку літак рейсом PQ 7302 з Уханя, на якому перебувають евакуйовані українці, кружляв над Харківщиною. Згодом розвернувся в бік Києва.

О 9:43 він приземлився в аеропорту "Бориспіль".

МВС повідомило, що літак у "Борисполі" дозаправиться пальним і вилетить у міжнародний аеропорт Харкова.

Зараз ви читаєте новину «"Співчуваю евакуйованим" – Зеленський присоромив українців і закликав бути людянішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути