середа, 07 листопада 2012 15:38

Соболєв про заяву Азарова: "Певно, він спостерігав за виборами в США - там дійсно претензій немає"

Соболєв про заяву Азарова: "Певно, він спостерігав за виборами в США - там дійсно претензій немає"
Сергій Соболєв. Фото: uainfo.censor.net.ua

Партія регіонів буде нести відповідальність за фальсифікації на виборах, як свого часу несла відповідальність фашистська партія.

Так народний депутат Сергій Соболєв прокоментував Gazeta.ua заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що фальсифікацій на виборах не було і жодних претензій до влади бути не може.

"У мене таке відчуття, що Азаров, мабуть, спостерігав за виборами в США і тому жодних претензій у нього немає. Бо в США, де можна в шість способів голосувати, включаючи електронний, по пошті — будь-який, немає взагалі жодних претензій до виборів. Бо там дійсно — чесні і прозорі вибори. Тому, думаю, Азаров переплутав країни", - наголосив він.

Водночас в Україні, за словами нардепа, відбулися найбрудніші вибори за всю історію незалежності країни.

"Те, що у нас відбувається, коли до цього часу фактично по двох десятках округів, де перемогла опозиція, так і не встановлено результати голосування, не піддається жодним оцінкам. Крім того, Азаров разом з Януковичем дає команди використовувати міністерство внутрішніх справ, спецпідрозділи "Беркуту" для підрахунку голосів, що прямо заборонено законом, фактично адміністрація президента прямо керує судами, вказує, які їм ухвалювати рішення, що також прямо заборонено законом. Тому, думаю, Азаров переплутав країни. Бо очевидно, що таких брудних, непрозорих, нечесних виборів, я не пам'ятаю взагалі за всі роки існування незалежної України", - підкреслив Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога каже, що слова Азарова звучать непереконливо

Крім того, парламентар нагадав, що особисто прем'єр очолює список провладної Партії регіонів.

"Коли Азаров заявляє, що він не причетний до цих виборів, то я хочу нагадати, що він є першим номером списку і головою Партії регіонів, тобто тієї партії, яка все фальсифікує. І я хочу нагадати, що керівником штабу є секретар РНБО Андрій Клюєв. Замість того, щоби опікуватися національною безпекою та обороною, він фактично є ключовою особою, яка проводить навчання, організовує все — як треба фальсифікувати вибори, як треба використовувати силові структури", - наголосив він.

Соболєв переконаний, що саме партія влади має нести відповідальність за всі порушення на цих виборах: "Тому, я думаю, що ні в кого сумніві немає, що Партія регіонів буде нести відповідальність, так само як свого часу несла відповідальність фашистська партія, за фальсифікації і за ці репресії, які вони організовували в країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після виборів у США з'явиться час взятися за резолюцію щодо України - експерт

Нагадаємо, раніше Азаров заявив: "Це були найкраще організовані вибори за історію незалежності. У 95% округів вони відбулись так, що іноземні спостерігачі називали їх зразковими. То які можуть бути претензії до влади? Ніяких! Я це офіційно і категорично заявляю".

Зараз ви читаєте новину «Соболєв про заяву Азарова: "Певно, він спостерігав за виборами в США - там дійсно претензій немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути