неділя, 17 вересня 2017 16:48

Зберуться 240 тис. військових: розпочався другий етап російсько-білоруських навчаннь
8

Російсько-білоруські навчання 'Захід-2017'
Фото: REUTERS
Російсько-білоруські навчання 'Захід-2017'
Російсько-білоруські навчання 'Захід-2017'
Російсько-білоруські навчання 'Захід-2017'
Російсько-білоруські навчання 'Захід-2017'

Російсько-білоруські навчання "Захід-2017" перейшли в активну фазу. Очікується, що під час другого етапу будуть відпрацьовані "питання управління військами в ході ведення бойових дій при відбитті агресії проти Союзної держави".

Напередодні до Мінська прибули спостерігачі за навчаннями від Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, України, Швеції, Естонії - по два представника від кожної запрошеної держави. Повідомляє білоруське агентство БЕЛТА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські навчання "Захід-2017": Грицак озвучив жахливі факти

Спільні стратегічні навчання збройних сил Білорусі й Росії проходять на полігонах Білорусі і Росії. У Міноборони РФ заявили, що в навчаннях буде задіяно 13 тис. військовослужбовців і 250 танків. Однак секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що реально в навчаннях "Захід-2017" візьмуть участь 240 тис. військових.

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що ці навчання можуть бути використані для початку агресії як проти України, так і проти будь-якої країни Європи, яка має спільний кордон із Росією.

У Міноборони РФ запевнили, що в рамках навчань "Захід-2017" не готуватимуть плацдарм для вторгнення в Україну. Білоруська опозиція побоюється, що президент РФ Володимир Путін може використати ці навчання для початку анексії Білорусі. Зокрема, провідний білоруський опозиційний лідер Микола Статкевич оцінює таку ймовірність в 10%.

Міністерство оборони Білорусі 13 вересня пообіцяло, що всі російські військові, які беруть участь в навчаннях, залишать білоруську територію до 30 вересня. В цілому на навчаннях акредитовано 280 журналістів, переважно іноземних ЗМІ, запрошені 80 спостерігачів, зокрема з України і країн НАТО.

У НАТО побоюються ненавмисних інцидентів під час "Заходу-2017". Вони можуть перерости в конфлікт. Про це заявив голова військового комітету НАТО чеський генерал Петро Павло.

Зараз ви читаєте новину «Зберуться 240 тис. військових: розпочався другий етап російсько-білоруських навчаннь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути