понеділок, 08 жовтня 2012 14:25

Щоб приховати факт підкупу виборців, помічники кандидата відбирали телефон у спостерігача
5

Фото: Фото: "Спільна Справа"

Громадський рух "Спільна справа" зафіксував факт підготовки до підкупу виборців кандидатом, що балотується у Печерському районі столиці, Аллою Шлапак.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів координатор організації Олександр Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" вручив медикам скандальні "швидкі"

"Вчора близько 12 години ми зафіксували підготовку до роздачі продуктових наборів у Будинку кіно і викликали міліцію. Були присутні довірені особи Алли Шлапак і вона особисто, хоча потім вона поїхала. Коли я спустився, щоб дати пояснення міліції, виявилось що вони написали заяву про те, що нібито я перешкоджав їхній законній агітаційній діяльності. Вони визнали, що це їхні продуктові набори. Але почали говорити, що набори коштують менше, ніж 33 гривні кожен. Насправді, норма про 33 гривні стосується виключно партійної символіки і сувенірної продукції. Тому є склад злочину, передбаченого статтею 157 Кримінального кодексу", - прокоментував ситуацію активіст.

Водночас, за його словами, коли він повідомив про відповідальність помічників кандидата, ті почали поводитись дуже дивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: "технічні" партії продають квоти в ОВК за мільйон доларів

"Після цього одна з довірених осіб, почала виривати в мене з рук телефон. Разом ще з двома представниками кандидата вони вибили телефон на підлогу. Міліція усе бачила, але їх не затримали", - розповів він.

Данилюк наголошує, що факти підкупу та фальсифікацій, які на виборах очікує організація, змушують їх говорити про доцільність визнання виборів недійсними і проведення наступних, але за закон про вибори 2007 року.

"Сьогодні мали б бути притягнуті до відповідальності всі без винятку кандидати провладні, та деякі кандидати від опозиції. Звичайно, треба було б відновити ту норму, яка була у законі раніше. В ній йдеться про те, що якщо партії чи кандидати здійснюють підкуп виборців з використанням адміністративного ресурсу, то вони мають зніматися з виборчих перегонів", - додав Данилюк.

Зараз ви читаєте новину «Щоб приховати факт підкупу виборців, помічники кандидата відбирали телефон у спостерігача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути