Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2019 09:14

Що може стати катастрофою для рейтингу Зеленського

Що може стати катастрофою для рейтингу Зеленського
Непокоїть ревальвація гривні. Вона якась неприродна, каже Євген Головаха. Фото: pravda.com.ua

Позитивний баланс у ставленні до президента Володимира Зеленського зберігається. Але що в цьому відіграло вирішальну роль, поки складно сказати.

Про це Gazeta.ua розповів соціолог Євген Головаха.

"Позитивний баланс у ставленні до президента зберігається. Але що в цьому відіграло вирішальну роль, поки не знаємо

Електорат Зеленського — складний. Одні схвалюють його дії, бо не хочуть, щоб до влади повернулися політики з минулого. Такі будуть підтримувати до останнього. Інші дивляться на реальні кроки. Скандали з командою президента будуть поступово накопичуватися. Може виникнути відраза серед більшості суспільства.

Українці оцінюють владу з точки зору власного стану, своїх родин. Щоб сформувалася демократична, політична культура, коли насамперед виходиш з інтересів загального становища держави, треба щоб люди спочатку почали нормально жити. Українці йдуть до розуміння відповідальності за те, що робиться в країні, як це в ЄС.

Українці йдуть до розуміння відповідальності за те, що робиться в країні

У питанні Донбасу ситуація дуже складна. Зеленському треба проявити величезну мудрість.

Ще одне головне питання — економічна ситуація. Непокоїть ревальвація гривні. Вона якась неприродна. Ціни ж підвищуються, не знижуються. Таке відчуття, що це може скінчитися великими вибухом — девальвацією, зниженям рівня життя. Тоді це буде катастрофою для Зеленського, його повним несприйняттям населенням. Має бути гнучка, зрозуміла політика. Бо у будь-який момент можна припуститися помилки, яку українці не вибачать", - каже Євген Головаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півроку роботи президента Зеленського. Оцінки і прогнози

Перші кроки діяльності президента Володимира Зеленського та його команди 62% громадян оцінюють позитивно. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, проведеного з 4 по 19 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Що може стати катастрофою для рейтингу Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути