середа, 07 серпня 2013 03:24

Сноуден передав журналісту 20 тисяч секретних документів

Сноуден передав журналісту 20 тисяч секретних документів
Едвард Сноуден. Фото: www.spletnik.ru

Журналіст британської газети Guardian Гленн Гринвальд повідомив, що в його руках перебувають близько 20 тисяч секретних документів уряду США, переданих йому екс-співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

Виступаючи перед комісією з міжнародних відносин сенату Бразилії, де він проживає зараз, Гринвальд не розповів про зміст урядових документів.

Цей журналіст прославився на увесь світ після початку публікацій викриттів Едварда Сноудена про масштаби діяльності Агентства національної безпеки США. Саме газета Guardian вперше опублікувала статтю на основі документів, наданих Сноуденом.

Сноуден оприлюднив у ЗМІ відомості про програми стеження американських спецслужб за громадянами в усьому світі. Він втік із США, уряд яких розглядає його дії як державну зраду, в Гонконг, а 23 червня прибув до Москви.

У минулий четвер Сноуден, який більше місяця перебував у транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво", отримав документи про надання тимчасового притулку в РФ строком на рік.

Зараз ви читаєте новину «Сноуден передав журналісту 20 тисяч секретних документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути