субота, 21 березня 2020 17:02

РНБО збирає засідання щодо запровадження надзвичайного стану

РНБО збирає   засідання щодо запровадження надзвичайного стану
РНБО збирає засідання щодо запровадження в Україні надзвичайного стану. Фото: unn.com.ua

22 березня збереться засідання Ради національної безпеки України. Питанням термінового скликання буде запровадження надзвичайного стану в Україні.

Надзвичайний стан можуть ввести в Україні уже з наступного вівторка, 24 березня. Про це повідомляє 24 канал із посиланням на власні джерела.

Рішення засідання РНБО буде підписане Зеленським, і відтак наступного тижня депутати Верховної Ради зберуться на позачергове засідання, аби його ухвалити. Тоді рішення про запровадження НС почне діяти на території усієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зупиняють пасажирські перевезення

Надзвичайний стан - це особливий правовий режим, який може тимчасово вводитися в Україні чи в окремих її місцевостях. Вводиться він при виникненні надзвичайних ситуацій не нижче загальнодержавного рівня, що призвели чи можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров'ю громадян.

На сьогодні режим надзвичайного стану ввели в багатьох країнах серед яких: Італія, Словаччина, Чехія, Ісландія, Естонія, Іспанія, Румунія, Сербія, Латвія, Болгарія, Швейцарія, Казахстан, США, Молдова.

Найближчими днями обмежувальні заходи в Україні у зв'язку з коронавірусом COVID-19 стануть значно жорсткішими. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він наполягає на введенні "тотального карантину".

Зараз ви читаєте новину «РНБО збирає засідання щодо запровадження надзвичайного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути