середа, 29 квітня 2020 09:47

Шмигаль не відомий серед українців. А Саакашвілі - розкручений, на нього можна повісити провали - політтехнолог

Шмигаль не відомий серед українців. А Саакашвілі - розкручений, на нього можна повісити провали - політтехнолог
Також Саакашвілі може бути потрібним Зеленському як противага Авакову, каже експерт. Фото: Ян Доброносов, facebook.com/yan.dobronosov

Міхеіл Саакашвілі може знадобитися президенту Володимиру Зеленському, щоб отримати на себе весь негатив, пов'язаний із кризою.

Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький.

"Саакашвілі може бути потрібним Зеленському як противага Авакову. Чи олігархам, які мають своїх людей в уряді. А можливо, президенту потрібен просто цап-відбувайло. Коли за деякий час стане зрозуміло, що економіка дуже сильно потерпає.

Шмигаль - настільки не відома особа, що "повісити" конкретно на нього провали буде важко. А Саакашвілі – розкручений персонаж, його знають більшість українців. Можна на нього перекинути весь негатив, пов'язаний із карантином.

А можливо, у президента просто немає плану виходу з кризи. Тому використовують будь-яку ідею.

Усе залежить від ролі. Якщо Саакашвілі виступатиме як таран, це не буде подобатися людям Ахметова, Коломойського. Багато депутатів відчувають: все не просто так. Уявіть ситуацію, що за тиждень із відомих людей у владі можуть бути двоє – Зеленський і Саакашвілі. Більшості депутатів ніхто не знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський проводить "виховну роботу" з Саакашвілі

Голосів за призначення немає. Зеленський поставив це питання на самопотік. Не хоче брати на себе повну відповідальність, ламати депутатів. Хоче, щоб це видавалося народною ініціативою.

А можливо, зараз влада використовує Саакашвілі як інформаційний дим. Бачимо, що зараз робиться із податковою, митною службами.

Саакашвілі не діє на конкретно якогось олігарха. Він гравець, використовує можливості, які йому дають. Колись такі давав Порошенко. Зараз – Ахметов. Саакашвілі був президентом іншої країни, знайомий із величезною кількістю політиків. У нього дуже висока самооцінка. Це не той, хто за 10 тисяч доларів продасть мати рідну", - говорить Олексій Голобуцький.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в 3-го президента Грузії Міхеіла Саакашвілі є потенціал для підтримки уряду. Про це заявили в Офісі президента.

Саакашвілі приходив у конгресно-виставковий центр "Парковий", щоб зустрітись із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль не відомий серед українців. А Саакашвілі - розкручений, на нього можна повісити провали - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути