Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2017 12:02

"Служити і захищати" - українській поліції виповнилося 2 роки

В Україні 4 серпня відзначають День Національної поліції. Два роки тому президент Петро Порошенко підписав закон про Нацполіцію, а згодом встановив цей день як професійне свято, пише "Новое время".

Автор: president.gov.ua
 

У своєму привітанні з нагоди другої річниці роботи поліції президент відзначив високу її оцінку з боку суспільства.

"Сьогодні саме вам належить провідна роль у зміцненні законності й правопорядку, захисті прав та свобод людини. Суспільство розраховує на вашу принциповість, чесність і сумління", - цитує прес-служба президента.

Порошенко впевнений, що "безкомпромісність працівників поліції, помножена на знання й досвід, сприятиме піднесенню міжнародного авторитету нашої держави".

Водночас керівник МВС Арсен Аваков нагадав працівникам Нацполіціі:

"Кожен з вас, заступаючи на службу, давав клятву "Служити і захищати", охороняти порядок і законність у нашій державі. Цей обов'язок наданий поліцейським українським народом".

Міністр зазначив перші позитивні результати на шляху реформ.

"Шлях, який ми ще повинні пройти, дуже складний. І нам потрібно докласти чимало зусиль. Найважливішою оцінкою і основним показником нашої роботи є не показники і відсотки (це вторинне і це прийде само собою) - найважливішим є довіра людей, яка сьогодні зростає", - заявив він.

За два роки на 50% оновився особовий склад, заявив "112 Україна" начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

"Для поліції Києва цього роre знаковим є проведення Євробачення разом з іншими правоохоронними органами, яке пройшло на досить високому рівні безпеки. Запуск нової водної поліції з оновленою технікою і комплексом службових приміщень", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські стали детективами

Набір до патрульної служби розпочали 13 січня 2015 року, перша присяга відбулася 4 липня, а закон про Нацполіцію, що регламентує її роботу, підписали 4 серпня. Патрульна служба з'явилася більш ніж у 30 містах країни. Відібрані і навчені майже 13 тис. нових співробітників.

Зараз ви читаєте новину «"Служити і захищати" - українській поліції виповнилося 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути