Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2022 15:47

"Слуга народу" задекларував біткоїнів на майже 100 млн грн

"Слуга народу" задекларував біткоїнів на майже 100 млн грн
Олег Бондаренко ішов 60 у списку "Слуга народу" до парламенту. Фото: Facebook.com/bondarenko.oleg.volodymyrovych

Народний депутат від "Слуга народу" Олег Бондаренко задекларував у власності 80 біткоїнів.

Декларацію нардепа за 2020 рік перевірило Національне агентство з питань запобігання корупції, пише "Слово і діло"

Водночас нардеп не надав жодних документальних підтверджень набуття у власність криптовалюти, а також її наявність на кінець звітного періоду.

"Слуга" відмовився надати інформацію про публічну адресу криптовалюти. А значить у нього немає належних доказів підтвердження власності на біткоїни, повідомило НАЗК.

Станом на 15.30 за київським часом 13 січня на біржі Binance біткоїн торгувався по $43 784. Тобто зараз 80 біткоїнів коштують понад 97 млн грн.

У НАЗК їхню вартість оцінили у майже 63,94 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Забув" про 73 млн грн: п'ять нардепів, яких спіймали на брехні в деклараціях

Також нардеп помилився під час декларування цінних паперів підприєвств "ХЮЗ" і "Харківський завод електромонтажних виробів". Вказав загальну ціну цінних паперів замість номінальної вартості однієї акції.

"Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на 69 938 732 грн, що становить розмір понад чотири тисячі прожиткових мінімумів", - повідомили в НАЗК і заявили про ознаки кримінального правопорушення.

Водночас нардеп заявив, що буде оскаржувати висновок Нацагентства. "Мною нiчого не приховувалось, не спотворювалось", - сказав.

На позачергових виборах до Верховної Ради Олег Бондаренко ішов 60 у списку партії "Слуга народу". Є головою Комітету з питань екологічної політики та природокористування. До депутатства був директором компанії "Інвестплюс".

Торік у грудні Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо ознак незаконного збагачення нардепа від "СН" Андрія Клочка.

Матір нардепа протягом двох років стала власницею одразу двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і Tesla Model X, з'ясували журналісти.

Клочко - голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" задекларував біткоїнів на майже 100 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути