пʼятниця, 11 грудня 2020 14:09

"Слуга народу" і чиновниця Держпраці тероризують ФОПи

"Слуга народу" і чиновниця Держпраці тероризують ФОПи
Депутат від "Слуги народу" й чиновниця Держпраці вигадували доноси. Фото: Скріншот

Чиновниця Держслужби з питань праці разом з депутатом від "Слуги народу" під пиво і сигарети придумують скарги на підприємців від неіснуючих людей. Потім відповідні органи використовують ці сфабриковані папірці, щоб "кошмарити" бізнес.

Про це повідомляє "Слідство. Інфо".

Журналісти-розслідувачі опублікували відео, на якому головна інспекторка Держпраці Дніпропетровської області Світлана Мельничук за участі депутата Новомосковської міськради від партії "Слуга народу" Сергія Алєксєйчєнка вигадують заяви та скарги від неіснуючих людей - нібито працівників певних ФОПів - про порушення з боку роботодавців. На підставі цих вигаданих заяв Мельничук потім приходить до підприємців із позаплановими перевірками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відтермінував обов'язкові касові апарати для підприємців

"Під час такого "брейнсторму" чиновниця, депутат та їхній знайомий вигадали скаргу від нібито працівника ФОПу Самєдова, який має магазини з халяльними продуктами у Дніпрі. У вигаданій заяві "працівник Коваленко", який "працює" обвальщиком м'яса, просив перевірити свого роботодавця через неофіційне працевлаштування", - про це йдеться у "Слідство. Інфо".

Уже через 2 тижні після сфабрикованого доносу Світлана Мельничук завітала до ФОП Самєдова із перевіркою. Інформація про це міститься на офіційному сайті інспекцій.

Підставою для перевірки зазначено "звернення працівника". У результаті 10-денної перевірки інспектори встановили порушення трудового законодавства, які тягнуть на сотні тисяч гривень штрафів.

У коментарі "Слідству.Інфо" підприємець Ельшан Самєдов підтвердив факт перевірок і виявлені порушення. Зокрема він сказав, що порушенням було те, що стажер, який працював у магазині, не був працевлаштований офіційно.

"Ми його працевлаштували після цього", - зазначив Самєдов.

Сама Мельничук сказала "Слідству.Інфо", що ці ініційовані нею перевірки під вигаданими приводами - неправда й кинула слухавку.

В Україні ФОПи 1-ї та 2-ї груп отримають допомогу на дітей до 10 років на період карантину. За грошовою допомогою можна звернутися до 31 грудня. Виплата становитиме від 1770 до 2218 грн на місяць.

Також фізичні особи-підприємці в Україні зможуть отримати по 8 тис. грн виплат.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" і чиновниця Держпраці тероризують ФОПи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути