понеділок, 06 квітня 2020 10:38

"Слуга народу" готується до місцевих виборів. Зеленський особисто відбиратиме кандидатів

"Слуга народу" готується до місцевих виборів. Зеленський особисто відбиратиме кандидатів
Партія Зеленського готує "школу мерів".

Партія "Слуга народу" готується до місцевих виборів, які заплановані на осінь.

Про це сказав голова партії СН і заступник голови фракції у парламенті Олександр Корнієнко в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Вона (підготовка. - Gazeta.ua) триває, є постійні наради на всіх рівнях. Наприклад, тільки що я закінчив нараду по штабу, ми підсилюємося, до нас приєднаються кілька сильних операційних фахівців.

Зараз розгортаємо регіональне партбудівництво, адже у нас не так вже й багато членів партії. У квітні будемо проводити обласні конференції: хтось приїде особисто, хтось буде включатися у Zoom-форматі - у ряді регіонів, де потрібно оперативно змінити керівництво. Зрозуміло, що зараз повноцінну конференцію у великому залі не провести. Однак, працюємо над форматами, щоби включити і місцеві ЗМІ", - розповів нардеп.

Партія готує новий проєкт - "Школа мерів".

"Він дозволяє підняти, крім існуючих мерів і очевидних кандидатів на ці посади, пласт людей і управлінців, які могли б очолити обласні центри та міста обласного значення. Аналітики з команди Михайла Федорова (міністр цифрової трансформації. - Gazeta.ua) сформували велику базу таких кандидатів. Вони переглянули величезну кількість людей, хто би міг у перспективі поборотися за ці посади. Далі буде відбір, праймеріз, президент братиме участь в цьому", - сказав Корнієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пішов по допомогу до Порошенка і Вакарчука

"Ми вже переглянули політику "тільки нових осіб". На місцевому рівні також будемо співпрацювати з тими командами і депутатами, які добре проявили себе.

Голів і депутатів, що добре зарекомендували себе в громадах і невеликих містах - в будь-якому випадку залучатимемо до співпраці, тому що наступність влади важливий фактор. І на рівні ОТГ не завжди можливо знайти якісну команду, крім тієї, яка там уже є і роками працює.

При цьому дамо можливість молоді та новим людям пройти у місцеву владу. Збережемо цю "фішку", щоби були нові обличчя, які б грамотно перемежовувалися з досвідченими управлінцями.

Поки що йшлося про те, щоб включати в списки 10-15% діючих депутатів в обласні та міські ради. Така ідея збережеться. Також йде мова про те, щоби робити деякі рокіровки: щоби депутати від облради пробували себе в міськраді від "Слуги народу" і навпаки", - розповів Корнієнко.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня.

У Харкові пенсіонерам роздають продуктові набори від мера Харкова Геннадія Кернеса та олігарха Олександра Ярославського.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" готується до місцевих виборів. Зеленський особисто відбиратиме кандидатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути