понеділок, 16 вересня 2019 15:43

Словаччина підтримала санкції проти РФ

Словаччина підтримала санкції проти РФ
За словами Зузани Чапутової, запровадження санкцій проти Росії є законним способом відновити справедливість. ФОТО: uatv.ua

Словаччина підтримує рішення ЄС продовжити санкції проти Росії до моменту виконання Мінських угод та отримання Україною контролю над всією своєю територією.

Заявила про це президент Словацької Республіки Зузана Чапутова на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ.

"Кожне вирішення конфлікту має ґрунтуватися на принципах міжнародного права та поваги до суверенітету та міжнародно визнаних кордонів. Це стосується Донбасу, Криму і Севастополя. Тому Словаччина згодна з позицією Європейського Союзу та підтримує продовження санкцій проти Росії до моменту виконання Мінських угод та отримання Україною контролю над своєю територією", – сказала президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна послаблювати санкції проти Росії - уряд Естонії

Як запевнила Чапутова, після завершення терміну головування Словаччини в ОБСЄ позиція країни щодо конфлікту на Донбасі та прагнення допомогти у його вирішенні не зміниться.

"Головним проявом цього є чіткий погляд на санкції щодо Росії. Ми вважаємо їх легітимним інструментом, який є наслідком порушення міжнародного права. Ми вважаємо їх інструментом справедливості", — відзначила вона.

США не збираються послаблювати санкції проти Росії, введені через окупацію Криму. Про це заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер. За його словами, санкції проти РФ лишаться чинними до повернення півострова Україні.

Зараз ви читаєте новину «Словаччина підтримала санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути