вівторок, 16 квітня 2013 16:46

"Скоро будемо святкувати Великдень, а Януковича все немає" — Яценюк про виступ президента

"Скоро будемо святкувати Великдень, а Януковича все немає" — Яценюк про виступ президента
Фото: dni.com.ua

Депутатськими запитами та акціями протесту питання реформування правоохоронної системи не можна вирішити. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Без зміни влади нічого не відбудеться. Тому у опозиції це є основним завданням. В Конституції записано, що є право на мирні зібрання. То чому гарант Конституції цього не виконує?!", - зауважив він.

Нардеп нагадав, що опозиція запрошувала президента в парламент, аби поставити йому питання, але він туди не приходить. "Вже й термін сплив, бо він мав прийти ще 31 березня. Скоро будемо святкувати Великдень, а Януковича все немає. Я щось не чув, щоб він говорив, що готовий прийти. Я, наприклад, на засідання уряду прийшов. Вони там билися в істеричних конвульсіях, щоб не дати опозиції слово. Тому нехай приходять сюди", - наголосив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов - гауляйтер, а роль Гітлера виконує Янукович - нардеп

Коментуючи заяву "регіонала" Михайла Чечетова про те, що якщо у США громадянин торкне поліцейського, то в нього вистрелять, політик зазначив: "В США поважають право на мирні зібрання. Це базове конституційне право. В Україні всі так само повинні мати право на мирні протести. Конституційні права громадян мають поважатися. Міліція не повинна боронити президента від десяти мітингувальників, а має діяти з точністю до навпаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тих, хто порушує мирний спокій громадян - стріляють" - Чечетов про акцію під Межигір'ям

"У президента Америки немає "Межигір'я". Якби там таке було, то на наступний день його б не було на посаді. Бо спеціальна конгресова комісія почала би процедуру імпічменту", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Скоро будемо святкувати Великдень, а Януковича все немає" — Яценюк про виступ президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути