неділя, 03 липня 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Школам рекомендують навчання у дві зміни в разі нестачі місць у укриттях

Школам рекомендують навчання у дві зміни в разі нестачі місць у укриттях
В тих регіонах, де навчання буде визнано небезпечним, вчителі можуть продовжувати викладати онлайн. Фото: ua.news

Міністерство освіти та науки рекомендує навчання по змінах у разі нестачі в шкільних укриттях місць для всіх учасників освітнього процесу.

Крім того, низку предметів радять перевести в онлайн-формат. Про це сказав міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає "Укрінформ".

"Є також рекомендація стосовно змішаного навчання, коли деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі - офлайн, в тому числі застосовуючи змінність процесу", - розповів Шкарлет.

Повернення очної форми навчання в закладах освіти відбуватиметься за погодженням з обласними та Київською міською військовою адміністрацією. У разі небезпеки може бути дистанційний або змішаний формат навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренування евакуації зі школярами та перевірка бомбосховищ – у Києві школи готуються до навчального року

Укриття мають бути забезпечені паспортами безпеки, має бути план евакуації до бомбосховища, з урахуванням часу на цю евакуацію. Батьки повинні знати, в яких умовах безпеки навчатимуться діти.

За словами міністра, більшість укриттів у школах - це підвальні приміщення або так звані тири.

"Ми розробили стандарти і вимоги відповідно до яких мають бути забезпечені умови безпеки для всіх учасників освітнього процесу", - сказав він.

Якщо батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік навчання, або перевести дитину на екстернатну форму навчання.

Якщо місцеві органи влади приймуть рішення про офлайн навчання, вчителі мусять повернутися на своє робоче місце. В тих регіонах, де навчання буде визнано небезпечним, вчителі можуть продовжувати викладати онлайн.

Кабінет міністрів визначив тривалість навчального року під час дії воєнного стану. Навчальний рік почнеться 1 вересня, а закінчиться 30 червня 2023 року.

Головам місцевих військових адміністрацій і керівникам навчальних закладів доручили організувати початок навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Школам рекомендують навчання у дві зміни в разі нестачі місць у укриттях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути