пʼятниця, 25 вересня 2020 09:47

Скільки українців хотіли би бути депутатами - опитування

Скільки українців хотіли би бути депутатами - опитування
В опитуваних спитали, хто хотів би бути депутатом. Фото: pexels.com

5% українців хотіли би стати президентом України.

9% – депутатами Верховної Ради, свідчать результати другої хвилі опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеної з 19 по 22 вересня.

45% опитаних не проти брати участь у політичному і громадському житті свого регіону. Але вони не хочуть бути депутатами місцевих рад.

13% респондентів хотіли би бути депутатами місцевої ради, 9% – депутатами парламенту, 7% – головою міста чи села, 5% – президентом країни.

83% громадян хочуть обирати не тільки депутатів чи міських голів, а й голову області. 71% хоче обирати місцевих суддів, 68% - прокурорів. 57% підтримують ідею створення муніципальної поліції, підпорядкованої місцевій владі. 30% проти цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заповнювати бюлетень на місцевих виборах

50% опитаних вважають, що контролем за діяльністю новообраної місцевої влади повинні займатися громадяни. Громадським організаціям, центральній та місцевій владі, правоохоронним органам у питанні контролю довіряють від 5% до 14% опитаних.

Понад 70% українців хотіли б, щоб їхні діти та онуки залишилися жити в нашій країні. Водночас вони надалі мають протилежні почуття, коли оцінюють ситуацію у своїх містах та в країні загалом, свідчить опитування групи "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців хотіли би бути депутатами - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути