Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 16:08

Скарга Росії проти України в ЄСПЛ має пропагандистський сенс - Офіс президента

Скарга Росії проти України в ЄСПЛ має пропагандистський сенс - Офіс президента
Росія здійснює рейдерську схему через ЄСПЛ. Фото: slovoidilo.ua

Скарга, яку Росія подала до Європейського суду з прав людини проти України, не має жодних юридичних перспектив.

РФ вирішила скористатися ЄСПЛ після того, як на конституційному рівні забезпечила собі абсолютну можливість не виконувати будь-яке рішення ЄСПЛ, повідомляє в коментарі "Радіо Свобода" радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

"ЄСПЛ для Росії в юридичному сенсі ніщо, а от у пропагандистському - все. Якщо комусь потрібен еталон політичного цинізму - ось він у вигляді дій Росії".

У скарзі Росії до ЄСПЛ є лише суто пропагандистський сенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков написав листа до США про агресію Росії

"В РФ тепер щоденно лунатиме перелік "звинувачень", "доказів", поданих до ЄСПЛ. Парадокс у тому, що РФ вигідна будь-яка істерія. У цьому випадку негативне рішення проти Росії дасть змогу їм розпочати іншу пропагандистську кампанію - дискредитацію ЄСПЛ. Україна не може відповідати за наслідки воєнних дій, розпочатих Росією. Це було би проти здорового глузду й міжнародно визнаних юридичних позицій", - говорить Подоляк.

Росія, яка контролює захоплені території, відповідальна повністю за ситуацію на цих територіях - від порушення прав людини до пограбунку економічного потенціалу.

"У поясненні скарги Росії вказано також і те, що Північно-Кримський канал нібито є основним джерелом прісної води для жителів Криму. Якщо за понад сім років окупації Криму в генпрокуратурі Росії так і не змогли зрозуміти, які джерела прісної води в Криму є основними, то залишається лише констатувати повну деградацію цієї російської інституції. Абсолютно абсурдно також і те, що Росія намагається пропхати через ЄСПЛ рейдерську схему: ще до розгляду скарги дістати вигоду через заходи забезпечення. Упевнені, це вразить європейців, але не дасть жодного шансу Росії", - додав Подоляк.

Росія вперше в історії подала позов проти України до Європейського суду з прав людини.

Москва зазначила 10 претензій, які висуває Києву. Ці претензії перелічують випадки, у яких, за версією російського відомства, Україна порушувала права і свободи громадян - як українців, так і росіян.

Зараз ви читаєте новину «Скарга Росії проти України в ЄСПЛ має пропагандистський сенс - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути