Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2024 18:30

Скандальний екснардеп із кримінальною справою раптово мобілізувався

Скандальний екснардеп із кримінальною справою раптово мобілізувався
Руслан Сольвар обирався до Верховної Ради у 2014 році від БПП по округу на Київщині. Фото: novynarnia.com

Адвокат колишнього народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Руслана Сольвара, якого обвинувачують у незаконному одержанні понад 360 тис. грн компенсації на оренду житла у Києві, заявив що його клієнт мобілізувався до Збройних сил України.

Захист екснардепа попросив зупинити судовий розгляд справи на час мобілізації. Про це повідомили Центр протидії корупції і Transparency International Ukraine.

"За словами адвоката, його підзахисного нібито зустріли працівники ТЦК. Мовляв, так як екснардеп має звання лейтенант запасу, то його одразу направили для проходження служби без навчання", - пишуть.

Цікаво, що попередні два засідання Сольвар пропустив через госпіталізацію. Зараз же раптом став придатним для військової служби, повідомляє ЦПК.

Апеляцiйна палата Вищого антикорупційного суду відклала до 26 червня розгляд клопотання про зупинення судового провадження щодо екснардепа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За колишнього заступника Єрмака оперативно внесли 10 млн грн застави

"Судді вирішили відкласти розгляд цього питання, щоб зʼясувати, чи проходить Сольвар службу за призовом під час мобілізації", - повідомляють.

"У цій справі залишається почути останнє слово обвинуваченого перед виходом суддів до нарадчої для ухвалення остаточного рішення", - пише ЦПК.

Суд першої інстанції визнав екснардепа невинуватим. Апеляція ВАКС мала іншу думку і визнала Сольвара винуватим. Йому загрожувало три роки позбавлення волі, за інформацією активістів.

"Цього не відбулося, так як спершу Сольвар втік з проголошення вироку, а після цього Верховний суд зупинив виконання вироку на час касаційного розгляду", - пишуть.

Судді Верховного суду вирок Апеляції ВАКС скасували. У рішення вказали, що Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунули Сольвару обвинувачення у зловживанні владою, а не у зловживанні службовим становищем. Тому справу треба повторно розглянути в апеляції, повідомляє Центр протидії корупції.

Руслан Сольвар двічі обирався до Верховної Ради по 91-у виборчому округу у Київській області. У 2012 році потрапив до парламенту від партії "Удар Віталія Кличка", у 2014-у - від "Блоку Петра Порошенка".

Був членом Комітету з питань транспорту. "Гречкосій. Прогульник засідань Верховної Ради 8 скликання", - написав рух "Чесно".

У 2019 році Сольвару повідомили про підозру у кримінальній справі про незаконне отримання із державного бюджету компенсації за житло.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний екснардеп із кримінальною справою раптово мобілізувався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути