понеділок, 02 січня 2017 11:30

"Сизі голуби" з деклараціями і "кози" в парламенті - яскраві цитати української політики

Gazeta.ua пропонує читачам 10 яскравих цитат за 2016 рік, які були в українській політиці.

"Сядете, аж загуде"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив чиновникам за корупцію тюрмою. Про це заявив 1 липня під час засідання уряду. Так глава уряду відреагував на обшуки у керівників обласних санепідемстанцій та затримання головного санітарного лікаря.

"Хочу ще раз всіх чиновників попередити: сядете, аж загуде за вами", - сказав він.

"Я не скурвлюся"

Автор: Reuters
 

"Я - не перебіжчик. Не прийшла сьогодні у "Батьківщину", а потім скажу: "Дякую", піду в якусь третю-десяту партію або вийду позафракційним депутатом. Ні, не вийду. Якщо мене щось не влаштовуватиме в моїх колегах, будемо говорити, вчитися разом. Ще ні з ким не знайома. У нас є олігархи. Колись бачила їх на картинках, а зараз доведеться познайомитися. Кожного оцінюватиму у першу чергу як людину. Я не скурвлюся", - заявила народний депутат Надія Савченко 27 травня на першій прес-конференції після російського полону.

У грудні Савченко таємно відвідала Мінськ, де провела переговори із ватажками ДНР-ЛНР. Обговорювала питання амністії і зняття економічних санкцій. Пізніше порівняла бойовиків із майданівцями і заявила, що не вважає Захарченка і Плотницького терористами.

Севченко виключили із фракції "Батьківщина" і української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші?"

Е-декларування не звільнить чиновників від відповідальності, заявив президент Петро Порошенко 3 листопада у Львові.

"Багато тих, хто зараз декларував, приписав собі кеш удома, думаючи що це нульова декларація, що це потім дозволить їм уникнути перевірки. Ключова позиція - підвести риску під тим, що вони робили 25 років. І далі пояснити: де ти, голубе сизий, взяв ці гроші? Народ і суспільство мають це знати", - сказав глава держави.

"Кадри розставляють вінницькі"

Автор: УНІАН
 

"Тепер кадри тут розставляють вінницькі. В. о. начальника Закарпатської митниці Станіслав Балуєв раніше працював на Вінницькій митниці, заступник голови ДФС, який курує митницю, Станіслав Продан – із Вінницької області, "смотрящий" за митницями радник голови Державної фіскальної служби Геннадій Романенко – з Вінницької області. До речі, він кум голови митниці часів Януковича Ігоря Калєтніка, котрий також із Вінниці, а зараз у бігах", - заявив у листопаді голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Так він заперечив, що ніби-то займається "прикриванням" контрабанди.

"Путін поклявся підвісити за яйця"

Автор: УНІАН
 

Колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заперечив підігравання інтересам Росії. Про це сказав журналістам 11 листопада.

"Якщо хтось із вас вірить, що людина яку Путін публічно кілька разів поклявся підвісити за яйця, вибачте... Проти якої були всі можливі провокації у житті, починаючи від війни і закінчуючи брудними вигадками", - заявив політик.

Президент звільнив Саакашвілі 9 листопада після заяви про відставку.

"Кози і барани у парламенті"

"Повідомляю козам, які зайшли за допомогою світової спільноти в цей парламент. Більш як 60 тисяч амністованих і випущених зеків із Росії зараз воюють і вбивають наших солдат. Рецедивісти, яких випустили під помилки і ейфоричне голосування за людину, яку обстоював увесь світ, теж повертаються туди і ґвалтують наших дітей, вбивають наших хлопців, здійснюють розбої, грабують ювелірні магазини", - сказала 15 листопада з трибуни народний депутат з БПП, дружина генпрокурора Ірина Луценко після того, як Надія Савченко обізвала депутатів "баранами".

У листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила "закон Савченко" про внесення змін до Кримінального кодексу, згідно з яким 1 день попереднього ув'язнення зараховують за 2 дні позбавлення волі. Наприкінці грудня минулого року він набув чинності.

"Юлька - московська зозуля"

Президента попросили позбавити Юлії Тимошенко громадянства. Про це заявив лідер "радикалів" Олег Ляшко 17 листопада, після того як його колега Юрій Шухевич мав ніби-то ініціювати з трибуни початок процедури імпічменту президента. Час для виступу отримав від фракції "Батьківщина".

"Я дуже злий. Я дуже злий на Юльку. Ця московська зозуля, одягнена у українські вишиванки, намагалася чужими руками реалізувати путінський кремлівський план по захопленню влади (в Україні – Gazeta.ua.). Моєї злості немає меж" , - сказав Ляшко.

"Суддьою був Янукович"

"Не знаю, хто стояв за цим шоу, але якщо українська сторона хотіла отримати результат, треба було послати групу і там його допитати. Бо ми в цьому плані виглядаємо не зовсім коректними. Суддьою виступав Янукович, а не українська сторона", - так другий президент Леонід Кучма 28 листопада прокоментував допит Віктор Януковича по скайпу з російського Ростова-на-Дону. Тоді генпрокурор Юрій Луценко із Печерського суду оголосив йому підозру у державній зраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2016-й в обіцянках Порошенка: безвіз, суд над Януковичем, повернути Донбас і Крим

"С*ка неправославна"

Генпрокурор Юрій Луценко обізвав адвоката нардепа Вадима Новинського Олега Татарова "с*кою неправославною".

До словесних образ вдався після закінчення засідання регламентного комітету Верховної Ради 6 грудня.

"Татаров – с*ка неправославна, ментовська с*ка, кончена", - сказав він.

Новинський на це заявив, що "генпрокурор дозволив собі брутальну і неприпустиму лайку".

Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського. Його підозрюють у причетності до незаконного позбавлення волі архієпископа Олександра Драбинка 2013 року. Тоді Драбинко був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира Сабодана.

"Голос тремтить"

"Голос у мене тремтить, тому що я практично цілий день на роботі, цілий день не їв. І зараз дуже втомлений. Я зараз почуваю себе абсолютно впевнено, спокійно. Сьогоднішній день є позитивним днем у моєму житті", - сказав голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський 15 грудня після допиту в НАБУ.

Охендовського підозрюють в незаконному отриманні коштів. Йдеться про $160 тис. хабара. Інформація про це внесена у чорну бухгалтерію Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Сизі голуби" з деклараціями і "кози" в парламенті - яскраві цитати української політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути