четвер, 21 березня 2013 17:56

Ситуацію в Раді Янукович назвав "поверненням до колишніх часів"

Ситуацію в Раді Янукович назвав "поверненням до колишніх часів"
Фото: tsn.ua

В Україні розірвано зв'язок між виконавчою і законодавчою владою через те, що Верховна Рада вже майже чотири місяці фактично не працює.

Про це заявив президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів.

"Сьогодні існує проблема і розірваний зв'язок виконавчої влади з законодавчою. На жаль, чотири місяці Верховна Рада майже не працює", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що держава може ефективно розвиватися, якщо буде налагоджено співпрацю між цими гілками влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раду регіонів поповнили Кілінкаров і Жванія

Глава держави назвав нинішню ситуацію "поверненням до колишніх часів, коли дехто радів, бо щось не вдається вирішити".

"Коли є світова криза, коли є проблеми в нашій країні, коли сьогодні всі, хто несе відповідальність, тягнуть цю лямку, і трудові колективи, і підприємства, а великі політичні вожді піднялись над цією проблемою і пальцем показують, які ми робимо помилки, чого ми не досягаємо, які проблеми виникають. Скажіть, будь-ласка, хто вони такі", - сказав Янукович.

Президент підкреслив, що влада наразі намагається знайти шляхи покращення економіки та рівня життя населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція обіцяє не блокувати Раду через Київ

Він додав, що влада готова до діалогу з опозицією. "Чого вони п'ять минулих років руйнували країну - ми їм не заважали, ми їм підказували, ми не приходили на Кабінет міністрів, щоб заважати уряду", - зазначив Янукович.

Президент наголосив, що опозиція також зможе проявити свою позицію, якщо прийде до влади. "Але сьогодні не боротьба за владу головне, сьогодні головне - боротьба за підняття економіки і боротьба за те, як рятувати країну від світової кризи", - сказав він і додав, що заради цієї мети світові політики зараз намагаються об'єднатися.

Глава держави висловив надію, що колись в Україні буде сформовано конструктивну опозицію і ефективну владу. Водночас він наголосив, що над цим необхідно працювати. "І не на горло брати і наступати один одному, а разом сідати і думати, як краще будувати країну, як разом бачити завтрашній день і як будуть жити наші діти в цьому дні", - резюмував він.

Президент також наголосив, що співпраця опозиції та влади має грунтуватися виключно на основі національних інтересів, аби "не їздити за кордони і отримувати там завдання, що робити в Україні, а тут, на українській землі разом усім сідати й працювати".

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію в Раді Янукович назвав "поверненням до колишніх часів" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути