четвер, 26 вересня 2019 14:55

Ситник розповів про дзвінки на "гарячу лінію" НАБУ після звернення Зеленського

Ситник розповів про дзвінки на "гарячу лінію" НАБУ після звернення Зеленського
За словами директора НАБУ, кількість дзвінків збільшилася. Фото: РБК-Україна

На "гарячій лінії" Національного антикорупційного бюро громадянам радять, куди їм варто звертатися, якщо їхні повідомлення про корупцію непідслідні НАБУ.

Після поради президента Володимира Зеленського громадянам телефонувати до НАБУ з приводу корупції кількість дзвінків на "гарячу лінію" збільшилась, пише Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, що кількість дзвінків зросла. Якщо президент орієнтує суспільство телефонувати до НАБУ. Але принцип роботи "гарячої лінії" після цього звернення не змінився. Просто про існування "гарячої лінії" дізналися набагато більше громадян. Для нас нічого не змінилося. Як і раніше, ми реагуємо на будь-який дзвінок. Якщо це наша компетенція, то відразу долучається детектив. А якщо компетенція іншого органу, то ми орієнтуємо людей, куди звернутися, щоб захистити свої права", - сказав директор НАБУ Артем Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ закликали не телефонувати на гарячу лінію про кожен випадок корупції

23 вересня у відеозверненні у Facebook Зеленський заявив, що запускає "наймасштабніший" челендж. Він запропонував українцям жити за законом, сплачувати податки та повідомляти про корупцію на гарячу лінію НАБУ.

"Якщо від вас вимагають хабар, пропонують "відкат" чи будь-яку іншу корупційну схему: будь-ласка, не мовчіть, не потрібно писати у соцмережах "все пропало", "ті – такі самі як ті", "Зеленський понаставив своїх рєшал", ні. Звертайтеся на гарячу лінію НАБУ – 0 800 503 200. Телефонуйте та повідомляйте, а правоохоронні органи реагуватимуть і каратимуть", - сказав президент.

Зараз ви читаєте новину «Ситник розповів про дзвінки на "гарячу лінію" НАБУ після звернення Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути