Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2018 11:20

Ситник і Лещенко стали причиною втручання в американські вибори - рішення суду

Окружний адміністративний суд Києва визнав, що дії нардепа "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника стали причиною втручання в американські вибори. Про це повідомляє сайт "Обозреватель".

Під час виборчої кампанії в США вони почали поширювати інформацію, що голова виборчого штабу Дональда Трампа — Пол Манафорт знаходиться у "чорній бухгалтерії "Партії регіонів". Рішення суд ухвалив 11 грудня.

Автор: Обозреватель
  Сергій Лещенко і Артем Ситник втручались у вибори США - таке рішення ухвалив суд
Сергій Лещенко і Артем Ситник втручались у вибори США - таке рішення ухвалив суд

"Визнати протиправними дії директора НАБУ Ситника Артема Сергійовича щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта - голову штабу (на момент скоєння протиправних дій) кандидата у президенти США Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Пола Манафорта у списках "чорної бухгалтерії "Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США 2016-го і завдало шкоди інтересам держави Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манафорт зізнався

Суд визначив, що дії нардепа Лещенко у цій справі завдали шкоди Україні, оскільки є безпосереднім втручанням в її зовнішню політику.

12 вересня Дональд Трамп підписав указ, який передбачає введення обмежувальних заходів проти іноземних громадян або компаній, які звинувачуються у втручанні в американські вибори.

До суду на Артема Ситника і Сергія Лещенка подав позафракційний нардеп Борислав Розенблат.

На початку серпня агенти ФБР провели обшуки в будинку Пола Манафорта. Його підозрювали у рамках розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016-го. У вересні Пол Манафорт зізнався у змові проти США і змові задля перешкоджанню правосуддю.

Зараз ви читаєте новину «Ситник і Лещенко стали причиною втручання в американські вибори - рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути