пʼятниця, 26 квітня 2019 08:37

Сироїд запропонувала Зеленському спільно попрацювати

Сироїд запропонувала Зеленському спільно попрацювати
Сироїд пояснила, що законопроект розробляли для себе. Фото: pravda.com.ua

"Самопоміч" пропонує команді переможця президентських виборів Володимира Зеленського долучитися до опрацювання законопроекту "Про президента".

Про це сказала віце-спікер і представник політсили Оксана Сироїд в ефірі програми "Право на владу".

"Той законопроект, який підготувала "Самопоміч", вона готувала для кандидата у президенти Андрія Садового. Для того, щоб можна було почати з чистого і чесного листка. З іншого боку, знаю, що кажуть люди: до парламенту сьогодні нема довіри. І тому, якщо парламент цього скликання хоче ухвалити закон "Про президента", він спочатку має ухвалити закон про зняття недоторканності і закон про вибори на пропорційній основі з відкритими списками, що найважливіше", – сказала вона.

Вона закликала політиків залучитися до розбудови, обговорити норми законопроекту.

"Це розроблена "Самопоміччю" концепція, розроблена під нас самих... Вважаємо, що має бути ініціатива нового президента - запропонувати своє бачення", - сказала Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента треба повернути за буйки Конституції, бо далеко заплив — Сироїд

"Самопоміч" підготувала законопроект "Про президента". За словами співавтора ініціативи віце-спікера Оксани Сироїд, він буде рамкою для стримування досвідченого президента, а для нової людини, як Зеленський, він буде захистом.

Законопроект передбачає, що президент вносить подання про призначення міністра оборони і міністра закордонних справ за пропозиціями коаліції депутатських фракцій. У цьому ж документі прописана частина про імпічмент президента.

Зараз ви читаєте новину «Сироїд запропонувала Зеленському спільно попрацювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути