середа, 15 березня 2017 11:16

Сироїд пояснила свою втечу із зали парламенту

Сироїд пояснила свою втечу із зали парламенту
Вважала це захопленням зали та парламентської трибуни - Сироїд/twitter.com

Норми демократії забороняють присутність у сесійний залі військових чи представників силових структур.

Про це сказала віце-спікер Оксана Сироїд, коментуючи причину закриття пленарного засідання.

"У залі засідань можуть перебувати тільки народні депутати або інші особи на відведених місцях. Інші особи також мають право виступати у залі, якщо за це проголосують 150 народних депутатів. Крім того, одне з головних правил демократії: органи правопорядку не мають права ступати на підлогу, де відбуваються парламентські дебати. Як тільки вони отримують таке право чи можливість, можна казати, що демократія перестає існувати. І коли я вела засідання і побачила, що з дверей ложі уряду заходять люди у мілітарній формі і йдуть до трибуни, то порахувала це захопленням зали та парламентської трибуни. Я вимушена була закрити пленарне засідання.

Я не знаю, що там триває. Але хтось дав дозвіл включити мікрофони в залі засідань. Невідомі люди включили, а окремі народні депутати узурпували функції спікера та віце-спікера, оскільки там нема нікого. Продовжують щось вести у залі. Із парламентської трибуни виступають люди у мілітарній формі. У зв'язку з цим я уже звернулася до прокуратури та СБУ. Вони мають провести розслідування, хто спланував ці дії і з якою метою", - сказала Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парламенті заявили про збори

Сьогоднішнє засідання парламенту розпочалося з виступу трьох фракцій, які вимагали дати слово представникам Нацгвардії та Нацполіції. За 10 хвилин після початку віце-спікер Оксана Сироїд закрила його. Перший віце-спікер Ірина Геращенко перебуває на переговорах у Мінську. Голова Верховної Ради Андрій Парубій - на засіданні РНБО.

14 березня на блокпості біля Слов'янська стався конфлікт між поліцією і нардепом Володимиром Парасюком. Через блокпост рухалася колона з 13 автомобілів, в яких перебували більше 35 людей. Вони відмовилися проходити стандартну перевірку та спровокували конфлікт.

Пізніше колону затримали поблизу Краматорська. Щоб її зупинити, правохоронці декілька разів вистрілили у повітря.

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Сироїд пояснила свою втечу із зали парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути