понеділок, 29 вересня 2014 12:10

Сина вивезли до Росії, щоб я, рятуючи його, звернувся до Путіна - Джемілєв

Сина вивезли до Росії, щоб я, рятуючи його, звернувся до Путіна - Джемілєв
Фото: crimea.comments.ua

Сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера Джемілєва вивезли до Росії, аби чинити тиск на його рідних і змусити звертатись з проханням до Путіна. Про це УНН повідомив Мустафа Джемілєв.

За словами Джемілєва, у нього наразі немає можливості спілкуватися із сином через заборону в'їзду до Росії. Адвоката, який раніше захищав Хайсера Джемілєва в Криму, не пустили до Краснодарського краю, де наразі перебуває Хайсер. Російська сторона призначила свого адвоката. За попередньою інформацією, у Краснодарському краї буде проходити засідання Верховного суду Росії.

Нагадаємо, ще у травні поточного року Хайсера Джемілєва затримали у Бахчисараї - йому інкримінували навмисне вбивство (ст. 115 КК України). Однак, Апеляційний Суд міста Києва розціний його дії як вбивство з необережності. Європейський суд з прав людини також виніс рішення звільнити Хайсера з-під варти. Утім, Росія це рішення відмовляється виконувати.

"Своє рішення Росія нічим не мотивує. Справу повинен розглядати Верховний Суд Росії. А в Криму немає Веховного суду. Тому, мовляв, потрібно їхати до Росії, в Краснодарський край. Але, це спеціально робиться, щоб ні рідні, ні близькі не могли з ним спілкуватися. І щоб нас тримати спеціально в тривозі. Щоб ми звертались до російської влади з проханнями. Те, чого вони ніколи не дочекаються", - сказав Джемілєв.

Як повідомив Джемілєв, близько двох місяців тому представники Кремля пропонували йому зустрітися з Путіним.

"Всі їхні дії спрямовані на те, щоб я, рятуючи сина, звертався до них, аби потім диктувати якісь свої умови", - сказав Джемілєв. За його інформацією, вже сьогодні адвокати матимуть можливість зустрітись з Хайсером Джемілєвим.

Зараз ви читаєте новину «Сина вивезли до Росії, щоб я, рятуючи його, звернувся до Путіна - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути