середа, 07 квітня 2010 13:35

Симоненко звів чотириповерхівку в елітному містечку

Симоненко звів чотириповерхівку в елітному містечку
Керівник Компартії Петро Симоненко має чотириповерховий будинок в котеджном містечку "Канадське село", що поблизу Гостомеля. Це менш ніж за десять кілометрів від столиці, пише Україна молода.

Як розповів місцевий пенсіонер Микола Косенко, Симоненко купив тут землю за кілька сотень тисяч доларів.

За парканом симоненківских володінь, зі слів журналістів, фасад чималої садиби (з урахуванням "горища" — чотириповерхової): просторі ґанки з білими балясами–перилами, високий димар, який свідчить про наявність каміна.

Нижче (а будинок розташований на невеликому схилі) — величезна альтанка.

Як пише УМ, на території садиби нині кипить робота: робітники пораються біля двох штучних озер, розсипають чорнозем. Зліва від основного маєтку — невеликий будиночок в українському стилі, над ним ще також трудяться будівельники. За дотом насаджено тополі.

По периметру паркану встановлені численні камери відеонагляду.

Детально роздивитися і сфотографувати маєток кореспондентам не дали.

"Охоронці від банального "тикання" фраз про приватну територію та "обзивалок" провокаторами переходять до погроз: "Вам шо, праблєми нада?" Від фотокореспондента " навіть вимагають стерти всі фотографії й "просять" "звалить по–харошему", - пише УМ.

У селищній раді Гостомеля повідомили, що садиба офіційно оформлена на сина головного комуніста країни — Андрія Петровича — і займає 1 гектар 37 сотих землі.

За інформацією, "УМ" ринкова ціна землі в тому районі, де стоїть будинок Симоненка, нині сягає 8—11 тисяч доларів за сотку.

У своїй декларації про доходи, балотуючись на посаду Президента України, Петро Симоненко зазначив, що у 2008 році заробив 236 тисяч гривень.

Зарплата нардепа, зокрема, склала 201 тисячу гривень, ще майже 35 тисяч Симоненко попросив як матеріальну допомогу.

Як свідчить декларація, у 2008–му році молода дружина комуніста Оксана Ващенко доходів не мала. Грошей на банківських рахунках Симоненків також немає. У власності родини є тільки квартира на 210 квадратних метрів.

Фігурувала в пресі раніше й трикімнатна квартира на бул. Лесі Українки, яку комуніст начебто отримав як народний депутат, а також державна дача. Натомість, за документами, Петро Симоненко має офіційно гараж на 24 квадратні метри. Щоправда, на машину так і не назбирав.

За матеріалом: Україна молода.
Зараз ви читаєте новину «Симоненко звів чотириповерхівку в елітному містечку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути