четвер, 24 червня 2010 11:25

Симоненко розповів, до яких пір комуністи будуть в коаліції

Симоненко розповів, до яких пір комуністи будуть в коаліції

Поки в коаліції існують можливості для конструктивної співпраці, комуністи працюватимуть в ній.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко.

"Думаю, що у нас є всі підстави дати позитивну оцінку нашій спільній роботі. Я маю на увазі Президента, Кабінет Міністрів і конструктивну більшість у Верховній Раді - коаліцію. Зараз ми бачимо, що за 100 днів відновлена вертикаль виконавчої влади, сформована працююча парламентська коаліція, працездатний уряд", - заявив Симоненко, якого цитує прес-служба КПУ.

"Звичайно, ми знаходимося ще тільки на початку шляху, але старт даний і те, що вже зроблене - обнадіює. Знижена ціна на газ, прийнятий бюджет, виробляються основні напрями реформування економіки. Нормалізувалися відносини з Росією, що дозволяє нам повернутися на величезний Євразійський ринок і створює стратегічні перспективи для його розширення. Економіка поступово стає на ноги. Це саме те, чого насамперед чекали від нас наші виборці", - підкреслив він.

"Крім того, йдучи на створення коаліції, ми спочатку для себе визначили, що безпосередня участь в розробці і підготовці законопроектів, контроль над виконанням законів дає нам додаткові важелі впливу, щоб реформи, яких потребує країна і економіка, здійснювалися не за рахунок простого трудівника, не за рахунок найманого робочого, а враховували їх інтереси", - додав лідер КПУ.

"Нас ніхто в неї (коаліцію - ред.) не заводив, і ніхто не виводитиме. Комуністи завжди самостійно приймали і ухвалюватимуть рішення, яку позицію в парламенті займати. Поки в цій коаліції існують можливості для конструктивної співпраці, комуністи працюватимуть в ній. Якби ми хотіли заробляти очки на критиці влади, ми б сиділи в опозиції і критикували б, не несучи при цьому відповідальності за країну і народ.

Але, ми відстоюватимемо соціальну справедливість і захищатимемо інтереси трудящих скрізь: у стінах парламенту і уряду, і за ними, виводячи людей на боротьбу. Так, ми при цьому розділяємо з коаліцією і відповідальність за результати роботи. Але це краще, ніж не працювати і не відповідати. Саме так ми пояснюємо нашим прихильникам свою позицію: працювати, шукати компроміси на користь трудового народу і відповідати перед народом", - також відзначив він.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко розповів, до яких пір комуністи будуть в коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути