четвер, 28 березня 2013 14:25

Симоненко пообіцяв, що не допустить прийняття законопроекту "Свободи" по мові

Симоненко пообіцяв, що не допустить прийняття законопроекту "Свободи" по мові
Петро Симоненко. Фото: lenta-ua.net

Комуністи у Верховній Раді будуть робити те, що все від них залежить, щоб законопроект "свободівців" відносно покарань за дії, направлені проти державної мови, не був прийнятий.

Про це заявив керівник фракції КПУ Петро Симоненко, коментуючи зареєстрований у парламенті законопроект № 2601, яким передбачаються зміни в Кримінальному кодексі України відносно покарань за дії, направлені проти державної мови.

"Компартія зробить все можливе, щоб не допустити прийняття расистського закону", - підкреслив Симоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська пообіцяла вчити українську і надалі ходити до Ради

Як зазначив лідер комуністів, законопроектом пропонується карати за те, що громадяни, а також засоби масової інформації або установи, що використовують російську мову, ніби тим самим чинять дії, направлені на витиснення державної мови з інформаційного простору.

"Згідно з логікою законопроекту, покаранню підлягають практично всі російськомовні ЗМІ, службовці відомств і працівники закладів освіти, що використовують в роботі російську мову", - зазначив Симоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

За його словами, "прийняття цього законопроекту в тій редакції, в якій він зареєстрований, стане першим кроком до встановлення в Україні фашистського ладу". Лідер КПУ нагадав, що, згідно з соціологічними опитуваннями, за результатами парламентських виборів 2012 року серед електорату "Свободи" було немало російськомовних виборців. "Цим людям потрібно уважно прочитати законопроект № 2601 і трохи пофантазувати відносно можливостей його застосування. Бо багато кому з них "свободівці" готують ув'язнення", - заявив Петро Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко пообіцяв, що не допустить прийняття законопроекту "Свободи" по мові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути