Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2011 16:28

Симоненко назвав Грача пішаком у технології розколу Компартії

Лідер Компартії Петро Симоненко звинувачує депутата Леоніда Грача у спробі розколоти КПУ.

Про це він сказав агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

У той же час, за його словами така діяльність екс-комуніста призвела до зворотного результату.

"Як це не здасться парадоксальним, Компартія в організаційному плані ще тісніше стала. Проблема Грача показала для багатьох партійних організацій як підступно і підкилимно здійснюється динаміка розколу або спроби створити динаміку розколу в Компартії ... Це була технологія, в якій Грач був пішаком з розколу партії", - сказав він.

На думку головного комуніста країни, в цій ситуації Леонід Грач продемонстрував своє ставлення до партії і "своє справжнє обличчя".

"Він у цій грі, будучи пішаком, змушений працювати і працює сьогодні вже явно, якщо раннє приховано, на інтереси капіталу і націоналістів", - підкреслив Симоненко.

При цьому лідер КПУ зазначив, що не має наміру подавати до суду на Грача.

"Ми прийняли рішення, що не збираємося звертати увагу на ось ці низькі звинувачення та інше. Ми партія сильна і ми відчуваємо свою силу, у нас здорова і здоровій стала обстановка, коли багато розібралися: а хто є якийсь громадянин Грач, який за революційною фразою приховував справжнє своє обличчя", - сказав Симоненко.

Крім того, він не вважає загрозою для партії відтік її членів у нову політичну силу, про створення якої оголосив Леонід Грач.

За словами лідера КПУ, Грач контактує в регіонах "з тими, кого ми давно вже вигнали з нашої партії за серйозні злочини політичного характеру і давно вони поза партії знаходяться".

16 грудня 2010 президія ЦК КПУ ухвалив виключити Леоніда Грача з членів Комуністичної партії України та фракції Компартії у Верховній Раді, а Кримський республіканський комітет Компартії, який очолював Грач, розпустити.

У свою чергу, кримські комуністи, прихильники народного депутата Леоніда Грача, виключеного з лав КПУ, на своїй нараді 1 лютого вирішили створити нову Комуністичну партію, що стоїть на принципах марксизму-ленінізму.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко назвав Грача пішаком у технології розколу Компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути