Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 15:59

Силовики готуються до "зустрічі" з учасниками майбутніх мітингів

Силовики готуються до "зустрічі" з учасниками майбутніх мітингів

Міністерство внутрішніх справ України планує посилити контроль у зв'язку з громадськими акціями, які плануються на 17 та 22 січня, і буде збирати інформацію про їх учасників.

Про це йдеться у вказівці МВС від 10 січня (№ 266/Рт) за підписом заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

У свою чергу, правозахисники оцінюють цей крок як обмеження свободи зібрань. Цей документ оприлюднив правозахисник Євген Захаров.

Зокрема, у ньому сказано, що в Києві 17 січня з ініціативи політичних партій, рухів, громадських організацій заплановано проведення акції протесту з вимогою закриття кримінальних справ проти активістів "Податкового Майдану".

У зв'язку з цим від співробітників МВС керівництво вимагає взяти на контроль отримання інформації щодо виїзду організованих груп та окремих громадян до столиці держави і зробити кроки щодо недопущення виїздів технічно несправного автотранспорту, призначеного для перевезення учасників заходів.

Крім того, з метою негайного реагування на зміни в оперативній обстановці МВС вимагає створити посилені слідчо-оперативні групи, групи документування, фіксації можливих правопорушень, необхідні резерви особового складу.

Разом з тим, інформацію про організовані виїзди (вказавши прізвища старших, контактні телефони, час відбуття, прибуття, вид транспорту, кількість осіб) та заплановані на території обслуговування масові заходи силовики вимагають надати до 14 січня та до 21 січня.

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров заявляє, що таким чином керівництво МВС фактично запланувало порушення прав людини - "недопущення автобусів на мітинги 17 та 22 січня, збір інформації про тих, хто виїжджає".

Можна також припустити, що виїзд протестувальників до Києва буде обмежуватися під приводом поганого технічного стану автобусів.

Нагадаємо, сьогодні, виступаючи у парламенті, Міністр МВС Анатолій Могильов заявив, що міліція має інформацію, що 22 січня під час акції протесту опозиції планується "кровопролиття".

Фокус, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Силовики готуються до "зустрічі" з учасниками майбутніх мітингів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути