Ексклюзиви
неділя, 23 вересня 2018 14:07

Сильна країна без корупції і договірняків: що вирішили на з'їзді "Основи"
5

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  З'їзд "Основи" починається з державного гімну
З'їзд "Основи" починається з державного гімну

Партія "Основа" представила свою програму розвитку України "Наша основа" і підтримала свого лідера Сергія Таруту на участь у президентських виборах у 2019 році.

Про це оголосили на з'їзді партії у Києві 22 вересня. До столиці прибули 193 делегати з усіх областей України.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Сергій Тарута виступає зі вступним словом
Сергій Тарута виступає зі вступним словом

"Наша команда хоче змінити країну. Це відповідальна і важлива справа. Людей, які розуміють відповідальність за країну і хочуть змінити життя, не багато. Маємо поширювати ці ідеї по всій Україні. Ми довго чекали, що хтось зробить це за нас, але таких не було... Влада крала державні багатства у людей. Президент, прем'єр, парламент повністю себе дискредитували, не мають підтримки у суспільстві. Ми переконалась - нинішня влада не має сил на зміни. Наша задача – зробити сильну країну. Без корупції і договірняків", - розпочав з'їзд Тарута.

У форматі круглого столу обговорювали розробки програми партії і поредставили перший документ - платформу "Наша основа". Головними цілями партія визначила для себе безпеку країни, її економічний розвиток, використання геополітичного становища України як моста між Європою та Азією, стимулювання розвитку технологій та підвищення якості життя громадян.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Андрій Ніколаєнко представляє засади діяльності політсили
Андрій Ніколаєнко представляє засади діяльності політсили

Голова політсили Андрій Ніколаєнко представив учасникам заходу мирний план досягнення безпеки в державі.

"Сергій Тарута два роки тому на Мюнхенській конференції запропонував мирний план "Три основи: легітимність, безпека, довіра". Нам нав'язують в рамках перемовин проведення виборів. Це не реально. Ніяких виборів на тимчасово окупованих територіях чи призначення туди губернатора не може бути. Ми перші запропонували тимчасову міжнародну адміністрацію. Цей механізм безпеки має бути зреалізований через блакитні шоломи...

Наступний компонент нашого плану - довіра між усіма. Її нема між неконтрольованою частиною України та цією. Її треба відновлювати. На порядок денний виходить питання про відновлення соціальних виплат, пенсії людям на територіях, які влада не змогла захистити від терористів. Переселенці повинні повернутися в домівки. Упевнений, саме вони відбудують український Донбас", - наголосив Ніколаєнко.

При цьому він зазначив, що є "червоні лінії", за які в жодному разі не можна переходити.

"Це територіальна цілісність держави. Донбас і Крим є, були і залишаться українськими. І мають бути повернені. Другою червоною лінією є контроль української армії та прикордонників за всім кордоном держави. Третя червона лінія - маємо розуміти, з чого розпочалася війна на нашій території, хто виступив агресором. І збитки Українській Державі мають бути компенсовані з боку агресора - Росії", - резюмував політик.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Володимир Полочанінов пояснює необхідність ухвалення нового суспільного договору
Володимир Полочанінов пояснює необхідність ухвалення нового суспільного договору

Один із лідерів "Основи", народний депутат 7 скликання Володимир Полочанінов наголосив на важливості змінити Конституцію під актуальні потреби і виклики.

"Революція не відбулася. Ті, хто роблять революцію на половину, не отримують результату. Бачимо це останні 4 роки. Все повторюється: відбувається дерибан державних посад, підприємств. Все, проти чого ми виступали. Смерть системи знаходиться у Конституції. Часто люди питають, що з нею не так. По-перше, ми її не знаємо. 27 років влада узурповувала Україну задля свого збагачення. Цінність Конституція матиме, коли люди будуть знати, про що вона. Братимуть участь в її розробці. Ми декомунізували майже все. Але за нинішню Конституцію проголосували майже всі комуністи. Ми живемо за законом, який не відповідає сьогоденню і не може бути основою розвитку. Нова Конституція має стати гільйотиною для жадібних політиків, які досі намагаються узурпувати закон", - зазначив Полочанінов.

Також на зꞌїзді презентували результати внутрішньопартійного опитування. 96% членів "Основи" висловилися за те, щоб сила брала участь у виборах президента в березні 2019-го.

"96 відсотків опитаних віддали свій голос за участь політичної партії "Основа" у чергових виборах президента України. 87 відсотків проголосували за висунення кандидатом від нашої партії Тарути Сергія Олексійовича", - оголосила одна з лідерів політсили Катерина Вайдич.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Сергій Тарута з регіональними представниками партії
Сергій Тарута з регіональними представниками партії

Тепер уже кандидат у президенти Тарута розповів, із ким партія буде співпрацювати.

"Ми співпрацюватимемо з тими політсилами, з якими маємо спільні цінності. Ми матимемо стосунки тільки із тими партіями, які не зіпсували свою репутацію. Які відстоюють інтереси держави, а не особисті чи власників. Із тими, які думають про країну і майбутнє, співпраця буде", - сказав Тарута.

Наступний з'їзд домовилися провести в січні 2019 року. До того часу планують розбудувати партійні осередки.

Зараз ви читаєте новину «Сильна країна без корупції і договірняків: що вирішили на з'їзді "Основи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути