середа, 01 серпня 2012 16:41

Шевченко і Ступка у списку додадуть Королевській багато голосів — політтехнолог

 Шевченко і Ступка у списку додадуть Королевській багато голосів — політтехнолог
Анатолій Луценко похвалив Королевську за логіку. Фото: glavcom.ua

Теза про те, що серед спортсменів і акторів не буває хороших політиків, не завжди правдива.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив керівник GMT-group політтехнолог Анатолій Луценко, коментуючи інформацію про те, що окрім футболіста Андрія Шевченка у списку партії Наталії Королевської "Україні - вперед!" буде також актор Остап Ступка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина колишніх "бютівців" може перейти до Королевської – політолог

"Це виключно продуманий крок. Можу похвалити за продуману виборчу логіку. Вона формує п'ятірку по тим запитам, які соціологічно читаються у кожному дослідженні. Тому і Шевченко після Євро розрахований на певний електорат, а Остап Ступка розрахований на інший сегмент. Взагалі, присутність таких людей у п'ятірках дуже додає. Тим паче у тих політичних силах, де треба показувати команду. З точки зору політичної технології — цей крок продуманий", - наголосив експерт.

Говорячи про те, скільки голосів цій політичній силі додасть присутність зірок у списку, Луценко зазначив: "Справа не конкретно у відсотках, а в присутності. Дивитися треба, коли процес завершиться і буде зрозуміло хто в п'ятірці. Це може дати сильний акумулятивний ефект, тому говорити, що Шевченко принесе 3%, а Ступка 1%, не доречно".

Політтехнолог згадав, що у Америці є хороший приклад того, які політики виходять із здавалося б зовсім нефахових людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднана опозиція - це тимчасовий шлюб за розрахунком" - політолог про 60 обраних

"Я не прихильник тези, що спортсмен, або актор можуть бути поганими політиками. Як історик, можу сказати, що актор Рейган був одним із найкращих президентів Сполучених Штатів Америки. Він зміг за свою кар'єру знищив головного геополітичного противника, підняв з колін американську економіку і так далі. Він підготував Америку до тотальної глобалізації, яка розпочалася на прикінці 90-х. Тому, тут немає ніяких правил", - каже він.

Королевській не обов'язково брати у список політиків, запевняє Луценко: "Вони декларують, що вони нова політична сила, тому можуть і не брати політиків. Вони беруть обличчя — і це правильно".

Зараз ви читаєте новину « Шевченко і Ступка у списку додадуть Королевській багато голосів — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути