Ексклюзиви
четвер, 14 грудня 2017 05:43

Сестра заарештованого в Росії Павла Гриба написала листа до Ради Європи

Сестра заарештованого в Росії Павла Гриба написала листа до Ради Європи
Родичі Павла Гриба звернулися до Європи. Фото: Ракурс

Ольга Гриб, сестра 19-річного українця Павла Гриба, який незаконно утримується в Росії за підозрою в тероризмі, написала відкритого листа до Ради Європи.

"Я звертаюся до керівництва Ради Європи, до країн-учасниць та членів ПАРЄ з проханням виступити на захист принципів верховенства права, прав людини та демократії. Я переконана, що право голосу в ПАРЄ російській делегації може бути повернене тільки тоді, коли вона виконає ВСІ вимоги Ради Європи з моменту окупації Криму і, зокрема, звільнить мого брата, так само як і десятки інших політичних в'язнів Кремля", - пише Ольга Гриб. Текст листа на своєму сайті розмістило Постійне представництво України при Раді Європи.

"Він є наймолодшим українським в'язнем Кремля, серед яких можна згадати також Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та багатьох інших.... Єдине, у чому він завинив, – що відкрито засуджував анексію Криму і розпочату Росією війну на сході України в соціальних мережах", - йдеться в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язня Сенцова турбує серце і ревматизм

Ольга Гриб вказує, що у ставленні до її брата, кожного дня грубо порушуються основоположні права, які захищені Конвенцією з прав людини. Зокрема, Павлу не дають приймати ліки, які життєво необхідні для його здоров'я, забороняють спілкуватися рідною мовою і бачитися з родиною.

"Європейська конвенція з прав людини закріплює, що кожен має право на свободу та особисту недоторканність і не може зазнавати безпідставного арешту. Виконувати ці та інші юридично обов'язкові договірні норми країни-учасниці Ради Європи погодилися ще після закінчення Другої світової війни, яка ледь не знищила європейську цивілізацію", - зазначила Ольга Гриб.

ФСБ РФ звинувачує Олега Гриба в "тероризмі" (ст. 205 Кримінального Кодексу РФ, санкція статті передбачає позбавлення волі від десяти до 15 років).

Українець заарештований в РФ до 4 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Сестра заарештованого в Росії Павла Гриба написала листа до Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути