пʼятниця, 12 жовтня 2018 14:42

Сергій Тарута в Брюсселі обговорив європерспективи України

11 жовтня народний депутат України, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута під час візиту до Європейського парламенту брав участь у круглому столі "Європейська перспектива України".

  Народний депутат України Сергій Тарута (третій справа) в Брюсселі в ході візиту до Європейського парламенту обговорив європерспективи України
Народний депутат України Сергій Тарута (третій справа) в Брюсселі в ході візиту до Європейського парламенту обговорив європерспективи України

Виступаючи перед депутатами Європарламенту, представниками Європейської комісії, українцями-жителями Бельгії, експертами та журналістами, Сергій Тарута заявив:

"Перед Україною стоять дуже серйозні виклики: війна, економічне падіння і велика міграція. Необхідне бачення майбутнього країни. 2 роки тому я висунув ідею розробки стратегії розвитку країни. За півтора року ми створили Доктрину "Україна 2030". Ми обговорили отриманий інтелектуальний продукт у десятках університетів України, у Бундестазі та на багатьох інших найважливіших світових майданчиках.

Наше цільове завдання - зростання економіки не менше 10% на рік. Для досягнення цього необхідно перейти на нову систему управління, в основі якої лежить людина і його цінності. Всі державні інститути повинні грунтуватися на людиноцентричній моделі діяльності. Реалізувати ж таку модель можна, тільки створюючи "креативну" економіку.

Для реалізації Доктрини необхідна зміна і соціальної структури суспільства - не менше 50% населення має належати до середнього класу.

У Доктрині ми звернулися до аналізу не тільки короткострокових, а й середньо-, і навіть, довгострокових ризиків для України.

Необхідно враховувати, що нам необхідне зростання рівня життя населення. Для цього треба нарощувати, в першу чергу, зростання доходів. Економічний потенціал України дозволяє досягти рівня середньої зарплати до 1000-1200 доларів, а пенсій - 450-500 доларів.

Україну можуть врятувати тільки інвестиції, а не кредити.

У сфері публічного управління важливим є перехід до сервісної моделі організації влади і державної діяльності. На основі Доктрини, зараз відбувається конкретизація всіх її положень стосовно кожного можливого напрямку діяльності".

Необхідно відзначити високий рівень підтримки поглядів Сергія Тарути з боку європейських політиків і громадськості, явно виражену ними готовність надавати політичну та ідеологічну підтримку створеної під його керівництвом Доктрині "Україна 2030".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Тарута в Брюсселі обговорив європерспективи України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути