вівторок, 31 липня 2007 15:26

Сердючка обганяє соціалістів. Опитування

Рівно половина українських виборців упевнена, що вони братимуть участь в позачергових парламентських виборах 30 вересня. Такі результати опитування, який провів центр "Социс" в 11 областях України (зокрема в Києві і Криму) в липні.

26% опитаних відповідають, що "скоріше" братимуть участь, 11% ще не вирішили щодо своєї участі у виборах, 13% не збираються брати участі у виборах, мовиться в прес-релізі "Социса".

При цьому 28% респондентів підуть на вибори, щоб виконати свій громадянський обов"язок, 24% сподіваються, що вибори дадуть зміни на кращий, 24% не хочуть, щоб їх бюлетень заповнили проти їх волі. Ще 17% опитаних йдуть підтримати свою партію, 13% вважають, що вибори - це спосіб виразити свій протест проти положення справ в країні, 9% хочуть вплинути на ухвалення важливих для країни рішень, 9% говорять, що завжди беруть участь у виборах, 4% йдуть з інтересу і 3% - за компанію з родичами або друзями.

"Абсолютно ненормальною" вважають політичну боротьбу в нинішніх формах 67% опитаних. 19% вважають, що вона "не дуже нормальна", але іншого не можна чекати в умовах молодої демократії. Лише 5% жителів країни дотримуються думки, що вони є свідками нормальної форми політичного життя.

Згідно з даними опитування, 31% тих респондентів, які згодні брати участь у виборах, збираються віддати свій голос Партії регіонів. На другому місці Блок Юлії Тимошенко, у нього 17,5% прихильників. 12.8% набирає блок "Наша Україна - Народна самооборона". 4,3% виборців готові голосувати за Комуністичну партію України, 2,1 % -за Народну партію Литвина, а 2% - за Блок Верки Сердючки "За своїх!".

Біля одного відсотка прихильників є у блоку "Народна Опозиція" Наталії Вітренко і Соціалістичній партії України. В той же час, проти всіх готові голосувати 4,3% виборців. А 20,4% ще не вирішили, кого підтримають на дострокових виборах.

Щоб потрапити у Верховну Раду, партії або руху потрібно подолати 3-процентний бар"єр, передає NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Сердючка обганяє соціалістів. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути