субота, 26 березня 2022 02:39

Сербія вводить війська в Косово - нардепка (виправлено)

Сербія вводить війська в Косово - нардепка (виправлено)
Президент Сербії Александар Вучич заявив про фактичне припинення дії Брюссельської угоди - договору, який у 2013 році досягли керівники Сербії та Косово за посередництва ЄС. І який був дорожньою картою із нормалізації відносин Белграда та Приштини. Фото: facebook.com/BalkanObserverforUkraine

Сербія відмовляється від ключової угоди про нормалізацію відносин із Косово.

Причиною такого кроку стало рішення Судової ради в столиці Косово Приштині відсторонити голову Головного суду Митровиці Ліляну Стеванович за те, що вона за два дні до того була присутня у Белграді на зустрічі президента Сербії з представниками сербів з Косово і Метохії. Про це повідомив президент Сербії Александар Вучич у зверненні, передає "Балканський оглядач".

"За розпорядженням (голови уряду Косово) Альбіна Курті сербська суддя Ліляна Стеванович була відсторонена від роботи в інституціях Косово. До ранку було підготовлено звільнення всіх сербських командирів і поліцейських, які перебували на засіданні Ради національної безпеки в Белграді", - заявив Вучич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Косово заявило про намір вступити до ЄС

Президент Сербії наголосив, що такі дії влади Косово є "нападом на сербів" і порушенням Брюссельської угоду.

"Курті – це той, хто хоче зруйнувати мир в Косово і Метохії, і той, хто хоче своїми рішеннями атакувати сербський народ скрізь – і на півдні, і на півночі Косово і Метохії. Згідно з його волею та волею тих, хто його захищає, Брюссельської угоди більше не існує",- резюмує Вучич.

Раніше українська нардепка Вікторія Сюмар повідомла у Facebook, що Сербія відмовляється від угоди з Косово і перекидає туди свої війська. А також опублікувала відповідне відео.

Ця інформація не знайшла підтвердження. Gazeta.ua перепрошує у читачів за поширення допису.

Згідно з конституцією Сербії, територія Республіки Косово є частиною Республіки Сербія і входить до її складу як Автономний край Косова та Метохія, проте фактично Косово владою Сербії не контролюється.

Зараз ви читаєте новину «Сербія вводить війська в Косово - нардепка (виправлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути