понеділок, 30 вересня 2019 18:42

Сенцов готовий був і далі сидіти в російській тюрмі - правозахисник

Сенцов готовий був і далі сидіти в російській тюрмі - правозахисник
У 2018 році Олег Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх політв'язнів Кремля.

Екс-політв'язень, український режисер і письменник Олег Сенцов, якого 7 вересня звільнили з російського полону, спочатку відмовлявся брати участь в обміні. Він готовий був продовжувати сидіти в тюрмі РФ.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів правозахисник і дисидент Йосиф Зісельс.

"У мене є листування з Олегом Сенцовим у Facebook. Він спочатку відмовлявся бути в обміні. Він - боєць. Розумів, що Путін все одно ошукає українців. Сенцов був готовий продовжувати сидіти", - сказав він.

"Путін обіграв Зеленського з обміном. Ще не один рік будемо отримувати підтвердження цьому. Це певна поступка. Зеленський хоче бути хорошим президентом. Та я не бачу, що він хоче бути українським президентом, щоб вести нашу країну дійсно українським шляхом", - додав Зісельс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов розповів, де хоче бачити Путіна

Він зазначив, що завжди думає про ціну, яку Україні доведеться заплатити за обмін.

"Моряків Путін рано чи пізно змушений був звільнити, бо є рішення міжнародного трибуналу. Він не хотів цього, але міжнародний тиск привів би до цього. А так вийшло, що захисників України ми обміняли на бандитів і терористів. Ми піддалися на гру, яку нам запропонував Путін", - сказав правозахисник.

Режисера Олега Сенцова разом з активістом Олександром Кольченком затримали 10 травня 2014 року в окупованому Криму. Російські окупанти звинуватили обох в підготовці терактів. У серпні 2015 року Сенцова засудили до 20 років російської колонії суворого режиму, а Кольченку дали 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов готовий був і далі сидіти в російській тюрмі - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути