Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 19:21

Семенюк обіцяє захищати державні об"єкти до кінця

Голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що фонд не допустить незаконного захоплення державних об"єктів та зміни їх керівництва.

Про це Семенюк-Самсоненко повідомила на прес-конференції у ФДМУ, повідомляє прес-служба фонду.

"Сьогоднішнє розпорядження Кабміну ще раз свідчить про рейдерські наміри Тимошенко та її оточення. Незаконного захоплення об"єктів та зміни їх керівництва Фонд не допустить", – підкреслила Голова ФДМУ.

"Повідомлення про передачу Кабінету Міністрів об"єктів, в тому числі, Одеського припортового заводу, харківського "Турбоатома" та інших, які знаходяться в управлінні Фонду, передчасні, бо протирічать закону про управління об"єктами державної власності", - заявила Семенюк-Самсоненко.

"Жодні розпорядження не можуть відміняти чинне законодавство України", - наголосила вона.

Так, за її словами, згідно з законом про управління об"єктами державної власності, об"єкти, що перебувають у процесі приватизації, знаходяться в управлінні Фонду державного майна.

"Крім цього, зазначений закон визначає Фонд державного майна суб"єктом управління та відповідно – його функції та повноваження", - наголосила вона.

Як заявила Голова ФДМУ, крім цього, ніхто не заважає КМУ забезпечувати державну політику в сфері управлінні об"єктами державної власності. Для цього є достатньо важелів, в тому числі, через зміну чинного законодавства.

Керівник Фонду також наголосила, що сьогодні Фонд спільно з Нацбанком працює над реалізацією указу президента про створення національної скарбниці з об"єктів державної власності, і вивчатиме вищезгадане розпорядження КМУ у розрізі цього Указу, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Семенюк обіцяє захищати державні об"єкти до кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути