пʼятниця, 09 липня 2021 21:39

Семенченку оголосили нову підозру

Семенченку оголосили нову підозру
Семенченку інкримінують зберігання зброї. Фото: nv.ua

Колишньому нардепу Семену Семенченку оголосили нову підозру в придбанні, зберіганні та передачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вчинених за попередньою змовою групи осіб.

Про це повідомив адвокат Семенченка Владислав Добош для УП.

Захист каже, що підозра базується на свідченнях, що зброя, яку знайшло слідство, належить саме Семенченку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанію Семенченка видав її експрацівник

"В квітні 2020 року Семенченко нібито віддав вказівку колишньому військовослужбовцю Вадиму Боровику перевезти зброю в тренувальну базу так званого незаконного військового формування в селі Сувид. Для цього Семенченко нібито дав Боровику гроші", - йдеться в тексті підозри.

У підозрі вказується, що Боровик усвідомлював незаконність цих дій, але перевозив зброю оскільки знаходився в підпорядкуванні Семенченка. Весь хід операції нібито особисто контролював Семенченко.

Після того, як зброю перевезли, колишній командир батальйону нібито дав Боровику $100 для придбання пакувального матеріалу, щоб заховати зброю.

Той купив дві бочки, в які і склав зброю. Після цього Боровик разом з іншими встановленими фігурантами справи, Беспальчуком і Єговоровім, нібито закопали бочки на території бази.

Боровик розповів слідству, що вже в грудні 2020 року зброю з двох схронів переховав Беспальчук, закопавши її в лісі по дорозі на село Сувид. Там і знайшли зброю правоохоронці.

У підозрі також вказується де, коли саме і за скільки Семенченко купив зброю і як вона у нього з'явилася.

В ніч на 13 липня 2019-го невідомий обстріляв із гранатомета фасад будівлі телеканалу "112 Україна" у Києві. Його пов'язують проросійським політиком Віктором Медведчуком.

14 травня 2021 року Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому народному депутату Семену Семенченку за обстріл будівлі телеканалу "112 Україна".

Зараз ви читаєте новину «Семенченку оголосили нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути